WhatsApp Gold virüsü nedir

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

WhatsApp Gold adlı virüs mesajla rehberinizdeki kişilere ulaşarak yayılıyor. Önerimiz anlık ve tarayıcı koruması olan virüs uygulaması kullanın.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp’ ta zararlı yazılımlar tehlikesi devam ediyor. Bir ara Gold virüsü diye bir virüs dolaşıyordu. Kimlik hırsızlığı ve önemli bilgilere erişim yapan bu virüs geri döndü. Yenilenerek ve daha güçlü hale dönüşerek geldi. Kredi kartı bilgilerini çalan virüs cihazdaki tüm verilere ulaşabiliyor. Android telefonlarda daha sık görülebilen virüs iPhone’ da nasıl bir yol izliyor net bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp Gold virüsü mesajla bulaşmaya devam ediyor. Yurtdışında daha sık görülen virüs paylaşımla yayılıyor. WhatsApp virüsü bulaşınca otomatik kişilere virüs paylaşım gönderiyor. Oluşturdukları sahte uzantılı adreslerden gerçekmiş gibi algı oluşturuyorlar.

Gelen linkleri tıklarken bir daha düşünün! Tıklanılarak bulaşan virüslerin çoğu reklam içermekte. Ama Gold ise direk kişisel bilgileri hedef alıyor. 

Gönderilen bağlantının zararlı uygulamanın otomatik olarak kurulumunu sağlıyor. Yüklenen zararlı içerik cihazı tamamen ele geçiriyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp Gold virüsü nedir

Bu arada WhatsApp güvenlikle ilgili yeni bir yöntem çıkarmaya hazırlanıyor. Parmak izi kullanılarak erişim hizmeti önemli bir güvenlik hamlesi olacak. 


Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 03:45

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak