Facebook hesap yedeği alma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook uygulamasında verilerimizi nasıl yedekleyebiliriz? Facebook hesap ve sayfa veri yedekleme adımlarını resim anlattık. Hesabınız yedeği alınırken biraz zaman alabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook uygulamasında bulunan verilerinizi nasıl yedekleyebileceğinizi anlatacağız. Bazen hesaplarımızın başına isteğimiz dışında olumsuz durumlar gelebilmektedir. Bundan dolayı facebookta yayınlamış olduğumuz verilere tekrardan ulaşabilmemiz için yedeklememiz gerekmektedir. Facebook uygulamasında yedekleme işlemlerini aşağıdaki başlığımız altında resimli olarak sizlere anlatacağız.

Facebook yedek alma

Facebook hesabınızda verileri yedekleme ihtiyacı genellikle facebook hesabınızı kapattığımızda veya yeni bir hesap açtığımızda o hesaba yükleyebilme de lazım olabilmektedir. 

  • İlk olarak facebook internet sitesine giriş yapınız.
  • Karşınıza gelen ekrandan kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapınız.
  • Hesabınıza girdikten sonra ekranın sağ üst köşesinde bulunan ok işaretine basınız. Bu işlemden sonra karşınıza açılı bir menü gelecektir. Gelen bu menüden Ayarlar yazısına tıklayınız.

Facebook hesap yedeği alma

  • Ayarlar bölümünde ise Genel Hesap Ayarları ekranına giriniz. Bu ekrana girdiğinizde sayfanın en altında bulunan Facebook verilerinin kopyasını indir yazısına tıklayınız. Aşağıdaki resimde burada bahsettiğimiz bölümü görebilirsiniz.

Facebook uygulamasında yedek alma

Facebook yedeği alma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki  gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda yer alan Arşivimi Başlat yazısına tıklayınız.

facebook yedekleme

Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda yer alan Arşivimi Başlat yazısına tıklayınız.  

telefondan sayfa yedeğini alma

Bu işlemden sonra arşiv isteğinizi gösteren bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda Bilgilerinizi topluyoruz ve bilgilerin indirilmeye hazır olduğunda adresine bir e-posta gönderceğiz şeklinde bir yazı görünecektir. Bu ekranın sonunda yer alan Tamam yazısına tıklayınız.

yedek nasıl alınır

Bu işlemi yaptıktan kısa bir zaman sonra facebook tanımlı e-post adresinize bildirim e-postası gönderecektir. Bu bildirim maili aşağıdaki gibi olacaktır. İster bu bildirim mailinde gönderilen linke tıklayarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. İster hesabınıza giriş yaparak uyarılar bölümünden arşivinizi indirebilirsiniz.

facebook sayfa yedeğini alma

Aşağıdaki resimde de bildirimler bölümünde yer alan indirme uyarısı görünmektedir.

yedekleme


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 15:28

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak