WhatsApp mesajlar kendiliğinden silinir mi?

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

WhatsApp mesajlar kendi kendine silinir mi ya da WhatsApp mesajlar kendiliğinden silindi ise çözümü için neler yapılması gerektiğini anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp son yıllarda pek çok kişinin telefonunda yer alan bir uygulama haline dönüştü. İnternet üzerinden mesajlaşma özelliği ile tanınan whatsapp uygulaması, kişilerin ücretsiz şekilde sadece internete bağlı kalarak mesajlaşmasına, birbirlerine video ve resim atmasına olanak tanıyor.

Whatsapp üzerinde yapılan konuşmalar kullanıcı istemediği sürece silinmiyor. Mesajların silinmesi için kullanıcıların tek tek ya da toplu olarak mesajları silmesi gerekiyor. Çünkü, Whatsapp uygulaması içerisinde yedekleme özelliği gösteren bir uygulamadır. Yedekleme saatini belirterek mesajların uzun süre konuşmalar arasında kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yanlışlıkla Whatsapp mesajları kurtarmak mümkün. Ücretli geri getirme programların bir çoğu sorunu çözüyor. Az bir veri olanları çoğunu alırken, çok fazla verisi olanlarda da yüksek oranda başarı gösterebiliyor.

WhatsApp mesajlar kendiliğinden silinebilir mi?

Whatsapp uygulamasının kendiliğinden mesajları silme özelliği yoktur. Yalnızca uygulamayı kaldırıp tekrar yüklediğinizde yedeklemesi yapılmayan mesajlar silinmektedir. Yedeklenen mesajlar ise geri yükleme yapmak istediğinizde aynen konuşmalar arasında kalmaktadır. Bu durumun haricinde uygulamanın geçmişte böyle bir özelliği bulunmuyordu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp’ ta kullanıcı istediği takdirde kendi manuel olarak mesajları silmelidir. Aksi halde tüm mesajlar ve konuşmalar uygulama ekranında kalacaktır. Mesajları silme işlemi kişi tarafından toplu olarak yapılmakta.

WhatsApp mesajlar kendiliğinden silinir mi?
WhatsApp mesajlar kendiliğinden silinir mi?

WhatsApp mesajların silinmesi sorununda bakılacaklar

Evet mümkün. Nasıl diyenler için aşağıda sıralamaya bakarak olası silinme nedenlerini göreceksiniz. 

  • Cihaz için bakım uygulaması kullanılıyorsa bu uygulamaya verilen izinlere göre böyle bir şey mümkündür. Tabi bakım butonuna bastınız ve temizlik yapacak seçenekler arasında WhatsApp var ve görmemiş olma olasılığınızda vardır.
  • Telefonda bulunan uygulamalar kısmından Whatsapp’ a girip yanlışlıkla silebilirsiniz.
  • Grup mesajları veya biriyle yaptığınız mesajı parmağınızla kaydırarak temizle yapmış olabilirsiniz
  • Whatsapp’ ın yedeğini almadan kaldırmak.
  • Telefonda yer kalmadığından otomatik uygulama ile temizleme.
  • Virüs sebebi ile oluşan durumlar.
  • Dış müdahalelerde aklımıza geliyor.

Ve dahası var. Tabi bazı kişiler bilerek silerek sanki kendi kendine silindiğini belirttiği oluyor. Nişanlı veya evlilerde sık sık görülen bir durum.

Gelelim işin bir başka boyutu hayatı öneme sahip verilere. Arada bir önem arz eden bilgilerin paylaşımlarını bu tarz uygulamalardan yapabiliyoruz. Bir yere not alınması gereken ama tembellik veya unutkanlık durumlarında silindiğinde ortaya düşeriz. Böyle hayatı bilgilere erişilmesi için özel çalışmalar yapan firmalarla karşılaşabilirsiniz. Lakin istedikleri ücretin büyüklüğü vay be dedirtebiliyor. Tabi verilerin önemine göre tercih meselesidir.

Hayatımda bir kez başıma gelen ve sanırım 4 yıl kadar önce 5 bin dolar karşılığında istediğinize ulaşma şansınız var diyen sayılı bir şirketle anlaşmıştım. Araştırdığımda bu yerin çok sayıda ülkelerde bu işlerle uğraştığını okudum. İstedikleri tutarı kabul ettim ve neredeyse 1 -1,5 ay arada bir arayarak son gelişmeleri aldım. Sonuç işin çıkmaza girdiğini ve nasıl sonuçlanacağını bilmediklerini söylemelerinden sonra diski geri istedim. Zaten o süreçte beklerken çoğuna bir şekilde ulaştım.

Uygulamada yapacağınız işlemler

Özellikle telefonda veya uygulamada yapılan bir güncelleme durumu söz konusu ise, önce uygulamayı kaldırıp tekrardan kurulmasını öneriyoruz. Sonra baktınız olmuyor o zamanda kaldırıp önceki sürümlerle denemeniz gerekir.

Ek işlemlerden biri ise Android kullanıcıların uygulamalar alanında WhatsApp yazısına dokunup, içeriğindeki güncelleme kaldırma ve önbellek temizliğinin yapılması olacak. Bu adımla biz çok sayıda problemi çözmüştük. Özellikle Samsung kullanıyorsanız bu sıralama bir çok model için geçerlidir.

iPhone kullanıcılarının ise, genel bölümündeki sıfırla adlı seçeneği kullanmaları gerekiyor. İçeriğinde ağ ayarlarının sıfırlanması ve kontrol ettiğinizde hala sorun varsa bu seferde tüm ayarları sıfırlayıp deneyin.

WhatsApp kendi kendine silinen mesaj

WhatsApp, son zamanlarda güvenlik konularında sürekli eleştiri olan uygulamalardan biri oldu. Her ne kadar özel bir şifrelemeye sahip olsa da güvenlik konusunda çoğunluğu pek memnun etmiyor. 

Sızıntılarla sık gündeme gelen bir sitede yayınlanan yeni bir haberde instagram’ da silinen hikayeler gibi bir özellik WhatsApp uygulamasında test ediliyor. Bunu gösteren birde görüntü yer alıyor. Kendi kendine imha eden mesaj yolda.

Yeni sürümün test aşamasında olduğu ve belli bir süre içerisinde kendini imha ettiği belirtiliyor. Uygulamanın yeni sürümünün 2.19.275 olacağı işaret ediliyor.

Çıkması planlanan yeniliğin başka uygulamalarda da olduğunu belirtelim. Örnek Telegram diyebiliriz. Birde Google’ nin Gmail’ de kullandığına benziyor.

WhatsApp grupta otomatik silinen mesajlar içinde belki daha farklı bir özellik yayına alınır. Birde tüm kullanıcılarla mesajlaşmada yer alacağı beklenmekte. 

Güncellemenin gelmesi kademeli olarak ülke ve kullanıcı farklılığı gösterebilir. Genele açıldığında bir hafta içerisinde Türkiye dahil global olarak yayınlanacak güncellemede bende mesajlar silinmiyor şeklinde bir sorun çıkanlar yorumla detayları iletebilir. Bu özelliği zamanlı mesajla karıştırmayalım. Kendini imha eden olarak bilinen yenilik yakında cihazlara ulaşacak.

WhatsApp kendiliğinden silinen mesaj geliyor
WhatsApp kendi kendine silinen mesajlar özelliği

Kendiliğinden silinen mesajlar özelliği

İçeriğimizde ufak bir güncelleme yaptık. Çıkan yeni sürümlerle beraber artık silinebilir mesajlar özelliği yayına alındı. Gönderdiğiniz mesaj belirtilen zamanda otomatik silinecek. Gruplarda da silinen mesajlar kullanılması mümkün.

Örnek görseldeki beta çalışmasının tamamlanması ile artık dünya genelinde kullanıma başlandığını belirtelim.

Diğer önemli bir içeriğimiz olan WhatsApp fotoğraf gitmiyor sorununa da bakmanızı öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir