WhatsApp alınan yedeği silme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

WhatsApp uygulamasında sohbet yedeğini kaldırmak için nereden silinir şeklinde merak edenlerin adımlarımızı takip etmelerini öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulamalara ve telefona zaman zaman güncelleme gelmesiyle yetersiz alan sorununa neden olunur. Yeniliklerin en önemsiz tarafında yeni cihazların kapısının açılmasına sebep olınur. İçeriğimizle yer açılması için önceden alınan yedeklerin kaldırılması için yapıalcaklardan bahsedeceğiz.

Çıkarılan birçok yeniliğe sonralardan tekrardan güncelleme yapılarak geliştirilebiliyor. Her bir gelişimin sonucunda belki yavaşlama veya yer sorunu çıkarılabiliyor. İş böyle olduğunda yer açmak adına önem sıralamasına göre bir şeyleri feda edersiniz. Bu içerikte bir çoğunun alınan yedek nasıl silinir bilmediğinden dolayı hazırlanmıştır.

Mesaj yedeğinin oluşturulmasında izlenilecek yol söyle oluyor:

1) Uygulamanın ayarlar kısmına girilir.
2) Ayarlardaki sohbet seçeneğine tıklanır ve buradan sohbet ayarları seçilir.
3) Sohbet ayarlarındaki yedekle seçeneğinden yedekleme işlemi tamamlanır.
4) Yedekleme işleminin süresi kişinin isteğine bağlı olarak değiştirilebilir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp sohbet yedeği silme

Yedeklenen mesajlar silinmek istenirse;

  • ilk olarak ayarlanan yedekleme seçeneği değiştirilir ve hiçbir zaman olarak ayarlanır.
  • Ardından ayarlar kısmından yedeklenen mesajların kaldırılması için tıklanır ve silinmeye başlanır.

Yalnızca asıl mesajlar kalır ve asılların silinmesi durumlarında geri alınması çok uzun ve zor olabilir. İlgili alandan istenildiği zaman  var olanlar değiştirebilir. Yedeklenmek isteyen mesajlar önce yedeklenmeli daha sonra silinmelidir.

WhatsApp yedek almayı kapatmak için ayarlar – sohbetler – sohbet yedeği yazan yerin içerisindeki otomatik yedeklemeden kapatabilirsiniz.

WhatsApp alınan yedeği silmeWhatsApp yedek almaWhatsApp sohbet yedeği silme

Yedeği silemiyorum hata veriyor diyenlerin;

Telefonlarının kapatılmasıyla tekrar denenmesi ve sonradan yüklenenlerin bir sıkıntı çıkarmadığından emin olunması gerekiyor. İşlemi yapmaya izin verilmemesi yani yetkisiz olarak görülmesi durdurulmasına sebep olabiliyor. Sık bir şeylerin yapılmasıyla bir engel yaşanabilir ve geliştiricisine mail gönderilerek destek istenilebilir. 


Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 05:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir