WhatsApp gruba ekleme davetiyesi engelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

İzinsiz WhatsApp gruba ekleme engelleme özelliği geliyor. Gruba eklemede bu kişi davetiye kabul etmiyor veya sizden davetiye kabul etmiyor uyarısı gelebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp’ ın grup özelliği hem çok kullanışlı oluyor hem de lüzumsuz olabiliyor. Çok sayıda gruba eklenildiğinde sürekli gelen bildirim mesajlarının rahatsızlık verdiği açık ortada. WhatsApp ise bu rahatsızlığı dikkate alarak yeni bir özellik uygulamaya ekliyor.

Davetiye güncellemesi telefona uyarı olarak gelmeyebilir. Bunu büyük ihtimalle unuttuğunuzda yeni çıkan haberlerle duyacaksınız. Ya da uygulamalara bakarken fark edebilirsiniz.

WhatsApp grup ekleme davetiyesi 

Hiç kimse sizi artık istemediğiniz gruba ekleyemeyecek. Yeni eklenecek özelliğin hangi güncellemeyle geleceği net bilinmiyor ama yakın diyebiliriz.

Davetiye özelliğinde birde önemli bir ek seçenek geliyor. Kimlerin davetiye gönderebileceğini seçme ayarı da geliyor. Bu sayede önceden önleminizi alabileceksiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Acaba karşı tarafa gruba ekleme engeli olduğu gidecek mi? WhatsApp gruba ekleme engeli olan kişiye mesaj gidecek mi sorularını duyar gibiyim. Mesaj gitmeyecek ama ekleme sırasında davetiye gönderilemiyor, bu kişi davetiye kabul etmiyor veya kişiye davetiye gitmiyor şeklinde bildirim çıkabilir.

WhatsApp gruba ekleme davetiyesi engelleme
WhatsApp gruba ekleme davetiyesi engelleme

WhatsApp izinsiz gruba ekleme artık olmayacak

Davetiye dönemi geliyor. Birisi birini gruba eklediğinde artık karşı tarafa davetiye gidecek. Kişi onaylarda gruba dahil olacak. Bu yeniliğin kullanıcılarını çok memnun etmesi beklenmekte. Tabi neden davetiyeyi onaylamadın diye durumlarda çıkacak. 

Gizlilkten, Gruplar şeklinde bir bölüm açılabilir. Buradan kişilerimden, herkestan veya hiç kimseden gibi seçenekler olabilir. Gruba davet edemiyorum diyenlerin yazılarını bekliyor olacağız. 🙂

Eğer her hangi bir şekilde bu yenilik yoksa aşağıdakileri bir deneyelim:

  • Cihazın yeniden başlatılması gerekiyor
  • Kişinin engellenmiş olduğu sonucu çıkabilir
  • Sorun çıkan gruptan birde başka birinin davet göndermesi denensin
  • Başka bir gruptan da denenmesi gerekebilir
  • Grup ayarları kapatılıp açılarak denensin
  • Android kullananlar ön belleği temizlemeyi denesin

WhatsApp grup davetiyesi engelleme yeniliğinin çıkmasıyla yeni bir yazıyla karşınızda olacağız. Belki yazımıza bir şeyler ekleyebiliriz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak