WhatsApp’ ta Toplu Mesaj Gitmiyor Sorunu

Andronova
Yazar Andronova 10 Minimum Okuma

WhatsApp’ ta toplu mesaj gitmiyor: WhatsApp uygulamasında toplu mesaj gönderilemiyorsa bunun birden çok nedeni olabilir. Haberimizde, WhatsApp mesaj gitmeme sorunu için bazı çözüm önerilerine yer verdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp, dünyanın en çok tercih edilen ve aktif kullanılan uygulamalarından biri. Hemen hemen interneti olan her ailede WhatsApp yok gibi bir şey. Bu uygulama sayesinde SMS kullanımı neredeyse rafa kalktı gibi bir durum. En azından özellikle WhatsApp kullanıcılarında bu şekilde.

Gelelim WhatsApp’ ta toplu mesaj gönderme olayına. Genelde bu özellik Kurban bayramında, Ramazan bayramında ve kandillerde daha çok kullanılmakta. Hatırlıyorum da eskiden toplu SMS gönderdiğimizde bazen çok yoğunluktan dolayı ertesi günü mesajın ulaştığı oluyordu. Şimdide bu kadar olmasa da yine bazen mesaj karşı tarafa geç ulaşabiliyor. Bu durum çok ama çok nadir WhatsApp’ ta görülmekte. Eğer sizde de bu özel günlerde mesaj göndermede sorun yaşıyorsanız aşağıdaki uyarımıza dikkat ediniz. www.andronova.net

WhatsApp’ ta toplu mesaj gönderme görsel aşağıda ilişkili haberler kısmından ulaşabilirsiniz.

WhatsApp' ta toplu mesaj gitmiyor sorunu
WhatsApp’ ta toplu mesaj gitmiyor sorunu

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Sorunu

Şu an yaşadığınız tam nedir bilmeden bir şey yapmamanızı öneriyoruz. Bir kaç il’ de yaşayan yakınlarınızla görüşüp bilgi alıp ve duruma göre işlem yaparsınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Mesajlarınızın ulaşabilmesi için numaranız karşı tarafın rehberinde kayıtlı olması gerekiyor. Aksi takdirde toplu mesajlarda mesaj karşı tarafa ulaşmayacaktır. Grup mesajlarında da durum aynı şekilde olmakta. Grupta toplu mesaj gönderme de aynı şekilde yapılmakta. Sadece grupları eklemeniz yeterli.
  • Mesaj hala ulaşmıyorsa her iki tarafta telefonunu kapatıp açsın.
  • İnternet erişiminizin olup olmadığından ve hız sorunu yaşıyıp yaşamadığınızı kontrol ediniz.
  • Tek tek mesaj gönderip analiz ediniz.
  • İnternet bağlantısını değiştiriniz. Wifi ve mobil veri üzerinden ayrı ayrı bağlantı yapıp deneyiniz. 
  • Bazen kablosuz bağlantıda sorun oluşabiliyor. Dns sorunları gibi.
  • WhatsApp Web üzerinden de deneyiniz. Bilgisayardan deneyerek sorunu analiz edebilirsiniz. Eğer cihaz kaynaklıysa ortaya çıkacaktır.
  • Çevrenizde WhatsApp kullanıcısı varsa aynı sorunla karşılaştı mı bilgi alınız.
  • Eğer sorunu analiz edildiyse kablosuz internet bağlantı sorunu varsa maneul DNS veya VPN uygulaması kullanarak deneyiniz.
  • İnternet sağlayıcınız ile iletişime geçiniz. Superonline, Turknet, TTnet, Doping veya kablonet müşteri hizmetleri hattınızı inceleyebilir. Ya da kayıt oluşturabilir. 

WhatsApp Çoklu Mesaj Gönderme Özelliği

Geçen yıl ki bir haberi burada paylaşmak istedik.

Uygulamada çoklu mesaj yollamayla alakalı yeni bir güncelleme yayınlandı ve artık çoklu gönderme çok kolay hale geldi. Tabi sürümde destek olayı her cihazda geçerli.

Beta olarak yapılan çalışmalardan sonra henüz stabil halde olmayan özellik nihayet kullanıcılarıyla buluştu.

Yeni bir özelliğin test aşamasının devam etmesiyle farklı bir yola giden şirket kullanıcı deneyimlerinden yararlanmak için test davetini başlattı. Bu yenilikte WhatsApp Messenger uygulamasında çoklu mesaj gönderme özelliğine kavuşacak. Bu özellik tüm WhatsApp kullanıcılarını sevindirecektir. Malum bir mesajı birden fazla kişiye göndermek için birden fazla işlem yapmak zorunda kalınıyordu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp, bu özelliğin tam sürümünü henüz yayınlamadı. Şirketin yaptığı yazılı açıklamada yayınlanmamış sürümü için test programına davet ediyor. Eğer test programına katılırsanız, WhatsApp Messenger uygulamasına test sürümü içeren bir güncelleme cihazınıza gelecek. Tabi bu güncelleme sadece WhatsApp çoklu mesaj gönderme özelliğinin dışında bazı iyileştirmelere de sahip olacak. 

WhatsApp çoklu mesaj gönderme özelliği
WhatsApp çoklu mesaj gönderim sorunu

Geçmişte Test Aşamasındaki Bilgi

Cep telefonunuzda WhatsApp uygulaması yüklüyse, test başvuru adresinden onay verdikten kısa bir süre sonra test sürümünü belirten bir güncelleme gelecektir. Bazen başvurudan 1-2 saat sonra güncelleme gelebiliyor. Sabırla güncellemenin gelmesini bekleyiniz. WhatsApp çoklu mesaj özelliği testi için bu play.google.com/apps/testing/com.whatsapp adresten ulaşabilirsiniz. WhatsApp çoklu mesaj özelliği testinden çıkmak için ise bu play.google.com/apps/testing/com.whatsapp/leave?hl=tr adrestenişlem yapabilirsiniz.

Not: WhatsApp test sürümleri bazen kararsız işlemler yapabiliyor. Test sürümlerinde bazı hatalar içerebiliyor. Amaç’ da zaten bu sorunların görülüp iyileştirme çalışmalarının yapılması. Eğer sizde bir test kullanıcısı olacaksanız, test sürümünde oluşabilecek her hangi bir sorunda geri bildirim için WhatsApp iletişim adresi android@ support.whatsapp.com ile iletişime geçiniz.

WhatsApp çoklu mesaj gönderme özelliği
WhatsApp mesaj gönderiminde hata

Test programından çıkma Test programından istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Test programından çıktıktan sonra WhatsApp test sürümünü telefonunuzdan kaldırınız. Sonra tekrar cihazınızın resmi mağaza uygulamasından WhatsApp uygulamasını indirip yükleyiniz. 

Not: WhatsApp test uygulamasını cihazınızdan kaldırdıktan sonra, bazen tam sürümü yüklemeniz için 1-2 saat üzerinden geçmesinin beklenmesi gerekebilir.

WhatsApp Toplu Mesaj Gitmiyor Genel Adımlar

WhatsApp’ta toplu mesaj gönderme sorunlarına yönelik olası nedenler ve çözüm önerileri:

1. İnternet bağlantısı: Toplu mesajların başarılı bir şekilde gönderilmesi için internet bağlantısı gereklidir. İnternet bağlantınızın sağlam olduğundan emin olun. Hücresel veri veya Wi-Fi bağlantınızın sorunsuz çalıştığından emin olun.

2. Güncel WhatsApp sürümü: WhatsApp’ın en son sürümünü kullanmak, çeşitli sorunları çözebilir. App Store (iOS) veya Google Play Store (Android) üzerinden güncellemeleri kontrol edin ve gerektiğinde en son sürümü indirin.

3. Grup üye sınırı: WhatsApp gruplarına toplu mesaj gönderirken, grup üye sınırını unutmamak önemlidir. WhatsApp gruplarında en fazla 256 üye olabilir. Bu sınırı aşmamaya dikkat edin.

4. Zamanlama: Toplu mesajları yoğun saatlerde veya düşük internet hızlarında göndermeye çalışmak, gönderimde sorunlara yol açabilir. Mesajları daha iyi bir internet bağlantısı veya daha uygun saatlerde göndermeyi deneyin.

5. Veri ve depolama ayarları: WhatsApp’ın veri ve depolama ayarlarını kontrol edin. Eğer medya dosyalarınızın otomatik indirilmesi kapalıysa, toplu mesaj içerisindeki medya dosyaları gönderim sırasında problem yaratabilir.

6. Kişi listeniz: Bazı durumlarda, toplu mesajlar yalnızca kayıtlı kişilere gönderilebilir. Eğer mesajınızın ulaşmadığı kişiler kişi listenizde değilse, numaraları eklediğinizden emin olun.

7. Uygulama izinleri: WhatsApp’ın gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun. Özellikle iletişim ve depolama izinleri gereklidir.

8. Sunucu sorunları: Bazen WhatsApp sunucularında yaşanan sorunlar, toplu mesaj gönderimini etkileyebilir. Bu tür durumlar genellikle kısa süreli olup, beklemek en iyi çözüm olabilir.

Eğer yukarıdaki çözüm önerilerini denediyseniz ve sorun hala devam ediyorsa, WhatsApp Destek ekibi ile iletişime geçmek iyi bir seçenektir. Unutmayın ki teknolojik hizmetlerde yaşanan sorunlar zaman zaman karşılaşılabilecek olağan durumlar arasında yer alır. Doğru adımları takip ederek, toplu mesaj gönderme sorunlarınızı aşabilirsiniz.

WhatsApp Mesaj Gitmiyor: Yakın Bir Zamanda Oluşan Sorun

Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen uygulamalarından biri olan WhatsApp‘ ta dünya genelinde erişim sorunu görüldü. Kullanıcılardan gelen şikayetlerde her hangi bir mesaj veya paylaşımın yapılamadığı yönünde. Mesaj gönderildiğinde mesajın yanında tek tık işareti çıkıyor yani mesaj beklemede kalıyor. Peki WhatsApp mesaj gitmiyor ne zaman çözülecek?

WhatsApp’ ta sorun nedir? WhatsApp’ tan resmi açıklama geldi. Kendileri kaynaklı bir sorun olduğunu ve mümkün olduğu en kısa süre içerisinde kesinti çözülecek. Anlaşıldığı kadarıyla WhatsApp’ ın sunucularında sorun oluştu.

WhatsApp erişim sorunu gece yarısına doğru başladı. Ama bazı Instagram kullanıcılarında da erişim sorunu görüldü. Tabi sorunun kaynağı aynı mı net bir bilgi bulunmuyor. Ama şuan kontrol ettiğimizde sorun yeni çözüldü. WhatsApp Türkiye erişim sorunu çözüldü. Diğer ülkelerde de sorun çözülmüş olabilir. 

WhatsApp Mesaj Neden Gitmiyor?

Yurt içi veya dışı sorun olmadığından eminseniz o zaman sıralamayı takip ederek konuyu netleştirelim. Yinede bulunduğunuz bölge analiz edildikten sonra deneyin. Oluşan arızanın genelde mi yoksa sizden kaynaklı mı bir analiz etmek gerekir diye düşünüyoruz. Fotoğraf, video, resimler ve mesaj gönderilmiyor ise önce sorunu analiz edelim ve sonra bir çözüm arayışına geçelim.

Her yıl 5-6 kez erişimde sıkıntılar görülür ve bunların çoğunluğu dünya genelinde görülmekte. Bundan dolayı bir şey yapmadan önce acaba sorun sizden mi yoksa geliştiriciden mi kaynaklı diye kontrol edelim.

WhatsApp Mesajlar Gitmiyor Ne Yapılmalı?

Bu adımlar kesin çözümü getirir mi net olmamakla beraber çoğunlukla işe yaramıştır. Dünya genelini kapsayan sorunlarda tek denenebilecek yöntemin vpn olduğunu vurgulayalım.

  • İnternet bağlantısının farklı yerden yapılması gerekebilir
  • Telefon kapatılsın açılıp bir daha deneyin
  • Bir kişiden mi mesaj gelmiyor yoksa herkes için mi durum aynı
  • Mesaj birden çok kişiye gitmiyor mu
  • Telefonun tarihini bir kontrol edelim eğer yanlış ise sıkıntı çıkarabilir
  • Bilgisayardan web olan sürümden deneyin
  • VPN uygulamasıyla deneyerek netleştirin
  • Varsa Bip’ den de denensin
  • Uygulama içerisinden + ile bir fotoğraf göndermeye çalışın
  • Uygulamanın ve telefonun önbelleği ve verileri temizlensin
  • WhatsApp’ ı kaldıralım ve bir önceki sürümü internette bulup kuralım

Duruma göre yazın sorunun çözümünü birlikte bulalım. Çıkıyorsa hata mesajının görüntüsünü alın ve bizimle paylaşınız.

Mesaj Gitmeme Sorunuyla İlgili Resmi Açıklama

BTK Başkanından açıklama geldi. Sayan, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada WhatsApp’ ta görülen sorun global seviyede bir problem olduğu yönünde bilgi geldiği. Sorun her hangi bir operatör kaynaklı olmadığını Türkiye‘ de arıza bulunmadığını açıkladı. Sayan satır arasında önemli bir vurgu da yaptı. Yerli ve milli teknolojilerin kullanılması gereğini vurguladı.

WhatsApp erişim sorunu çözüldü. Eğer sizde hala sorun devam ediyorsa telefonu kapatıp açınız. İnternet bağlantısını wifi kablosuz üzerinden yapıp deneyiniz. Farklı bir cihazda deneyiniz. WhatsApp uygulamasını kaldırıp yeniden yükleyiniz. Unutmadan habere yorum bırakmayı ihmal etmeyiniz. 🙂

Diğer nedenlere bir göz atalım;

  • Bazı telefonlarda sürümün eski olması
  • Telefonun eski bir yazılıma sahip olmasından dolayı desteğin sonlandırılması
  • Kısmi olarak bir engelle ile karşılaşmış olabilirsiniz
  • Uygulamadan çok sık birilerine mesaj atıyorsanız, özellikle gruplarda, şikayetle sonuçlanabiliyor. Yani bildirim yapabiliyorlar

Yukarıdaki gibi bir durum söz konusu olabilir. Çoğunlukla uygulama kaynaklı sorunlarda erişim sorunları görülüyor. Nadir durumlarda kullanıcıyla alakalı veya telefonla alakalı olabiliyor. Yine de imkanınız varsa başka cihazda deneyin.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir