WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme Programı

Andronova
Yazar Andronova 8 Minimum Okuma

WhatsApp silinen mesajları geri getirme programı olarak çok çeşitli firmaların yazılımları ile karşılaşacaksınız. Biz daha önce 3-4 tanesini kullandık. Genelde parasız sürümlerde çözüm oranı düşük oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyanın hemen hemen her köşesinde yapılan konuşmaların dayandığı ve sıklıkla iletişim için kullanılan en pratik uygulamalardan birisi WhatsApp’tır. İnternete bağlanarak kullanılabilen, durum paylaşma, grup olarak işlemlere izin verme ve fazlasıyla tercih edilen bir program olma özelliğine sahip. Şu an için herhangi bir üyelik bedeli ödemeden internet erişimi sağlayabildiğiniz tüm alanlarda kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Bazen önem arz eden sohbetler yanlışlıkla veya zorunda kalınarak silinebiliyor. İşte bu önemli verileri nasıl kurtarılacağına kısaca yer verdik.

Tabi veri üzerine bir veri denk gelmediyse o zaman mesajları kurtarılabilirsiniz.

Silinen WhatsApp Mesajları Geri Alma

Whatsapp kullanıcılarının karşılaştığı sorunlardan birisi de yanlışlıkla veya zorunluluk doğan bir durumda silinen mesajları tekrar geri alabilmektir. Program kullanıcılarına bu konuda da pratik ve akılcı çözümler sunar. Bunu yapabilmeniz için öncelikle program silmeniz gerekiyor. Ardından tekrar telefonunuza indiriniz ve hesap oluşturmaya çalışınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesap oluştururken size eski mesajlarınızın yeniden yüklenmesini isteyip istemediğinizi soracaktır. Onayınızla birlikte mesajlarınız ve yedeklemesi için Whatsapp’a izin verdiğiniz tüm öğeler geri yüklenir. Sohbet ekranından hiç silinmemiş gibi mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.

Yedekleme ayarı neden önemlidir? Whatsapp ayarlarına girdiğinizde belki de en önemli başlıklardan birisi de yedekleme konusudur. Çünkü uygulama hangi öğeyi ne kadar süreyle yedeklemek istediğinizi size sorarak bu seçimleriniz doğrultusunda yedeklemektedir. Bunun için Whatsapp ağı üzerinden iş yapan, fazla zaman geçiren biriyseniz ve değerli bilgilerin saklanması gerektiğini düşünüyorsanız program ayarlarını buna uygun hale getirmeniz faydalı olacaktır.

Uygulamanın bağlantılı olduğu yardımcı yazılımlarla verileri geri getirebilirsiniz. Bunların dışında ek yazılımlara bakmalısınız. Örnek Drfone gibi.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme Seçeneği

WhatsApp uygulamasını silip tekrar yükleyin. Yükleme tamamlandığında mesaj geçmişinizi geri yüklemek için ekrana uyarı gelecektir. “Geri yükle” seçeneğine dokunarak, silinmiş yada kayıp sohbetler geri gelecektir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • WhatsApp> Uygulama Menüsü (Ekranda aşağıya doğru kaydırarak) Ayarlar> Medya Ayarları> Sohbetleri yedekle.
  • Bazı uygulama veya programlar (Tenorshare) ile özellikle ücretli programlar WhatsApp dahil cep telefonda yer alan fotoğraflar, videolar, kısa mesajlar, takvim, notlar, rehber (kişiler) ve dosyaları kurtarabiliyor. Ama %100 sonuç veren var mı! net bir bilgiye sahip değilim.
  • WhatsApp kurtarma programı için EaseUS data recovery ve çok sayıda program denenebilir. Kurtarma işlemi telefonda kayıtlı ise geri getirilir ve verinin üstüne veri yüklenmediyse geri alınabilir.
  • WhatsApp uygulamasında cep telefonlarının genelinde yedekleme seçeneği, WhatsApp / Ayarlar / Sohbet ve Sohbet Ayarları / Konuşmaları Yedekle seçeneğini kullanarak yedeklemeyi geri alabilirsiniz.
WhatsApp silinenleri geri getirme
Silinen mesajları geri getirme uygulaması
WhatsApp silinen mesajları geri getirme
WhatsApp silinen mesajları geri getirme programı
silinenleri yedekle kurtarma
WhatsApp silinen mesajları geri getirme programı-2

Veri Kurtarma Programlarının Ortak Özellikleri

Bir kişi ile yaptığınız yazışmayı sildiniz ve o an için önemsiz mesajlardan biriydi. Ama daha sonra önemli bir duruma gelebiliyor. Örnek mahkemelik yani yasal durumlarda. Bu durumda daha önce WhatsApp yedekleme hizmetini açtıysanız, uygulamasını kaldırıp tekrar yüklediğinizde size sohbet geçmişinin bir kopyasının olduğunu belirtiyor. Eğer yedek alma açılmamışsa bu seferde veri kurtarma programları devreye giriyor.

Whatsapp yedeklerini geri yüklemek isteyen kişinin öncelikle bir dosya yönetici uygulaması indirerek işe başlaması gerekmektedir. Dosya yöneticisi uygulamasında sdcard/Whatsapp/Databases dosyasını bulmalıdır. Geri yüklenmesi gereken verilerin kayıtlı olduğu SD karta bağlı olarak karşınıza çıkacak olan Dahili ya da Ana yedekleme seçeneklerinden birini seçmelisiniz. Whatsapp yedeği geri yüklemek için yedekleme dosyası seçilerek işlem başlamaktadır. Daha sonra ilerleyerek seçenekleri takip ederek Whatsapp yedeği geri yüklenmektedir.

İşlemleri her birinin yapabileceği basit bir işlemdir. Bu sayede kişiler Whatsapp konuşmalarına ulaşabilmektedir. Whatsapp sık kullanılan bir uygulama olduğundan dolayı oldukça önemli olabilmektedir.

WhatsApp Yedek Nasıl Alınır ve Geri Yüklenir?

  • Uygulamanın ayarlarına alt kısımdaki çarkla girelim
  • “Sohbetler”
  • “Sohbet yedeği”
  • “Şimdi yedekle”

Yedek alındıktan sonra bir önceki yedek silinir ve güncel yedek oluşur. Ama alınan depolama alanında yeterli yer yoksa yedekleme yapılmaz.

Whatsapp yedeklerini geri yükleme sırasında dikkat edilmelidir. Veriler bi an da silinerek yanlış bir adım atılabilmektedir. Bu açıdan en mantıklı yol uygulamayı silerek tekrar yüklemek olacaktır. Yedekleme esnasında başka bir sayfada gezinmek veya uygulamadan çıkış yapmak gibi hatalar yüzünden veriler geri yüklenemeden silinebilmektedir. Bu da verilerin kalıcı olarak silinmesine yol açacaktır.

Uygulamadan ayarlara giriniz ve sohbetler yazan yere dokunun. Sonra sohbet yedeğine dokunup ister şimdi yedek alırsınız, ya da günlük, hafta veya aylık olan seçenekleri kullanırsınız. Tüm sohbetlerinizi arşivlemek isterseniz ilgili seçeneği de kullanabilirsiniz.

Yedeklerde geri yükleme sırasında önceden yedek alınmışsa, uygulamayı kaldırdığınızda ve tekrar kurduğunuzda size bu yedeği geri yükleme önerisi sunulacaktır. Yedek geri yüklenmiyorsa olası sorunlardan internet bağlantı sorunu (wifi ile yapılmalı), telefonda yeterli alan olmaması, doğrulama sorunu ve hesapla ilgili anlık bir sorun olabilir.

WhatsApp silinen mesajları geri getirme programı olarak en çok tercih edilenlerin kesinlikle son zamanlardaki kullanıcı yorumlarını okuyup ondan sonra karar verin.

Sonradan çıkan önemli bir özelliği aşağıya ekliyoruz.

24 Saat sonra silinen mesajlar güncellemesi

Ara ara WhatsApp’ ın yenilikleri hakkında paylaşımlar yapan bir kaynağa göre şu aralar şirketin 24 saat sonra kendi kendine yok olan bir özellik için çalışmalar yaptı yönünde bilgiler var. Altyapı çalışmalarının devam ettiği ve beta haliyle ortaya çıkabileceği söyleniyor.

Kaybolan mesajlar özelliğinin kullanılmasında problem yaşayanlar içinde bir kaç önemli husustan söz edeceğiz. 

  1. Yeni çıkan sürümlerde bazen bazı cihazlarda sorun çıkardığı oluyor.
  2. Telefonun tarihinin yanlış olmasının yol açtığı sorunlara dikkat edin.
  3. Yenilikten sonra çıkan sürümlerin ayrı ayrı test edilmesi işinize yarayacak.
  4. Telefonun kapat aç ile çoğu anlık sistem sorunlarını çözdüğüyle karşılaştık.

Geçici oluşan uyarıların kısmi kullanıcılarda çıktığı düşünülerek olumsuz bir şeylerde sosyal alanda paylaşımlara bakmanızı öneririz.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme Programı

WhatsApp, günlük iletişimimizin önemli bir parçasıdır ve bazen kazara veya istemeden silinen mesajlarla karşılaşabiliriz. Neyse ki, gelişmiş teknoloji ve yazılımlar sayesinde, silinen WhatsApp mesajlarını geri getirme şansınız bulunmaktadır. Bu makalede, WhatsApp silinen mesajları geri getirme programları hakkında bilgi vereceğiz.

1. Dr.Fone – Veri Kurtarma (Android & iOS)

Dr.Fone, Android ve iOS cihazlardan silinen WhatsApp mesajlarını geri getirmek için popüler bir seçenektir. Bu program, kullanıcı dostu arayüzü ve etkili veri kurtarma yetenekleri ile bilinir. Dr.Fone ile aşağıdaki adımları izleyerek silinen WhatsApp mesajlarını geri getirebilirsiniz:

  1. Dr.Fone uygulamasını indirin ve bilgisayarınıza yükleyin.
  2. Uygulamayı başlatın ve cihazınızı bilgisayara bağlayın.
  3. “Veri Kurtarma” seçeneğini seçin ve tarama işlemini başlatın.
  4. Tarama sonuçlarını inceleyin ve silinen WhatsApp mesajlarını seçerek geri yükleme işlemini başlatın.

2. EaseUS MobiSaver (Android & iOS)

EaseUS MobiSaver, hem Android hem de iOS cihazlardan silinen WhatsApp mesajlarını kurtarmak için kullanılan başka bir veri kurtarma programıdır. İşte EaseUS MobiSaver ile silinen mesajları geri getirme adımları:

  1. EaseUS MobiSaver’ı indirin ve kurun.
  2. Uygulamayı açın ve cihazınızı bilgisayara bağlayın.
  3. Tarama işlemini başlatın ve silinen verileri tarayın.
  4. Tarama sonuçlarını inceleyin ve WhatsApp mesajlarınızı geri yüklemek için gerekli adımları takip edin.

3. Tenorshare UltData (Android & iOS)

Tenorshare UltData, Android ve iOS cihazlardan veri kurtarmak için kullanılan bir diğer etkili programdır. WhatsApp mesajlarını geri getirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Tenorshare UltData’yı indirin ve bilgisayarınıza yükleyin.
  2. Uygulamayı açın ve cihazınızı bilgisayara bağlayın.
  3. Tarama işlemini başlatın ve silinen WhatsApp mesajlarını arayın.
  4. Tarama sonuçlarından silinen mesajları seçin ve geri yükleme işlemini başlatın.

WhatsApp silinen mesajları geri getirme programlarının bir listesini aşağıdaki makalemizde bulacaksınız.

Öneri makale: En iyi veri kurtarma programı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir