WhatsApp paylaşmaya hazırlanırken bir hata oluştu

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

WhatsApp paylaşılamıyor "paylaşmaya hazırlanırken bir hata oluştu lütfen daha sonra yeniden deneyin" şeklinde garip bir hata mesajıyla karşılaştınız mı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp gün geçtikçe hızla büyümeye devam ediyor. Kullanım oranı çok yüksek olan bu uygulamanın kullanımı da çok kolay. Hatta çocuktan tutun yaşlılara kadar ulaştı. İşte bu büyümenin birde olumsuz tarafları olabiliyor. Bunda da bazı sorunlar görülebiliyor. Ama diyebilirim ki en çok kullanılan uygulamalar arasında en az sorun çıkaran uygulamaların başında geliyor.

Bu yazımızda sizlere bir paylaşım hatasından bahsedeceğiz. Tabi bu bir WhatsApp hatası değil. Ama nedenini öğrenmek isteyenler için hazırladığımız haberimizin konusu WhatsApp’ ta paylaşım hatası.

WhatsApp video paylaşmaya hazırlanırken bir hata oluştu lütfen daha sonra yeniden deneyin sorunu ile karşılaşanlar bu sorunun genel nedeni cep telefonunda yeterli depolama alanının olmaması. Paylaşılan örnek bir video 100 MB ise telefonun bu MB’ dan daha büyük bir boş alana ihtiyacı var.

Telefonda boş alan ne kadar olmalı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu biraz göreceli bir durum. Şu şekilde bir izahla sanırım anlaşılır. Cihazda sistemin rahat çalışması için belli bir depolama alanına ihtiyaç vardır. Bu sadece telefona özgü bir durum değil. Tablet ve bilgisayarda da durum aynı. Kısaca akıllı cihazların hepsinde durum aynı. Yine bir başka örnek ise Facebook uygulamasını kullanırken yine böyle bir hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz. Yani uygulamaların rahat kullanılması için telefonda yeterli bir boş alanın olması gerekiyor. www.andronova.net

WhatsApp paylaşım hatası

Şu nu da belirtelim paylaşım yapılamıyor hatası bazen WhatsApp kaynaklı bir sorundan dolayı olabiliyor. Bu sorun bazı kullanıcılarda görülebiliyor. Yani başkalarında olmaması sizi yanıtmasın. Analiz için WhatsApp web sürümü denenebilir. Yani bilgisayarda deneyebilirsiniz. Bunun dışında telefonu kapatıp açıp ve farklı internet ağlarında denenebilir.

Telefon ön belleği kaynaklı bir durumda olabilir. Temizleme uygulaması kullanılabilir. 

WhatsApp paylaşmaya hazırlanırken bir hata oluştu

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şu öneri maddeleri inceleyiniz:

  • Telefonun tarihini kontrol ediniz.
  • Kısayolla paylaşımı yapmadan direk sohbet ekranından yapınız.
  • Birden çok kişiden test edin ve Bip’ den de kontrol edebilirsiniz.
  • İnternete bakınız kopma, hız sorunu ve engellemeye neden olan bir durum var mıdır?
  • Yoğun kullanıma neden olan bir şeylerin ortaya çıkması.
  • Sonradan yüklü bir uygulamanın buna neden olma olasılığı.


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021, 04:18

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir