WhatsApp tekrar dene hatası

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

WhatsApp tekrar dene şeklinde çıkan uyarılar daha çok attığınız görsellerde karşınıza çıkar. Neden tekrar dene çıkıyor diyenlere olası sebeplerden oluşan bir listeyi aşağıya ekledik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp uygulamasında fotoğraf indirirken tekrar dene veya tekrar gönder hatası çıkanlardan birisiyseniz çözüm için çok aramayın ve yazımızı okuyunuz.

WhatsApp tekrar dene, her yıl karşılaştığımız uygulama hatalarından biridir. İki elin geçmeyeceği kadar kronik olan sorunlar vardır. Şu sorun olduğunda bu mesaj gelecektir diyebiliriz. Bu durum WhatsApp fotoğrafı indirirken tekrar dene veya açarken tekrar deneyini diyebiliyor. 

Ülkemizde sık görülen bu uyarıları yurtdışında aynı anda görülebiliyor. Sunucularda çıkan bir arızanın sebep olma olasılığı dışında birde yurtdışı ve yurtiçi port arızalarında görülebilir. Yazımız her iki durumda yapabileceklerinizi anlatan bilgilendirme haberidir.

WhatsApp tekrar dene çözümünde yapacaklar

Uygulamada bugün yaşadığınız durum belki her sene 3-4 kez karşımıza çıkar. Yani çok sık olan bir sorun olmadığından beklemek dışında pekte bir şey yapmanız gerekmiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulamadaki kronik bir durumda çoğu uygulanacakların işe yaramadığını görüyoruz. Biz yinede genelde yaşanan tüm hatalarda yapılacak olanları sıralayacağız.

  1. Bir şeye kalkışmadan önce çevrenizdekilerle görüşün.
  2. WhatsApp’ ın birde web sürümüyle deneyiniz. Bilgisayardan olursa daha iyi olur.
  3. Telefonda anlık sorunlarda kapat aç iş görecektir.
  4. Birden fazla kişiyle deneme yapınız.
  5. Telefonun dahili belleğinde yer olmaması.
  6. İnternet yurtiçi veya yurtdışı sorunları.
  7. VPN için tam test edeceğiniz bir durum.
  8. Kullanılan cihazdaki tarihin yanlış ayarlanması.
  9. WhatsApp’ ı kaldırın ve eski bir kaç veya bir önceki sürüme dönün.

Olursa kurulumda da hatayla karşılaşırsanız anlayınız ki sistemlerinde büyük bir sorun var ve ilerleyen saatlerde denenmesi gerekebilir. Alternatifte Bip kullanılabilir.

WhatsApp tekrar dene hatası
WhatsApp tekrar dene hatası

WhatsApp tekrar gönder hatasına dönüşen durumlar

Yeni başlayan ve 2 saat kadar süren bir sorunda WhatsApp video gitmiyor ünlem çıkıyor sorunu oldu. Burada bir şey gönderirken ! ile karşılaşıyorsunuz ve tekrar gönder denendiğinde yine gitmiyor. 

Konumuzu hazırladığımızda yaşanan genelde olduğunu vurgulayalım ve çoğun önerilerin işe yaramadığını söyleyelim. Ek olarak bölgelere göre görülen ve kısmi kullanıcıların yaşandığı sorunlarda önerilerin iş yaptığını söyleyelim. Hesabı kullanan kişinin yaptığı olumsuz durumlarda belli veya uzun süreliğine engellemelerin olduğunu gördük. Mesela diğer kullanıcıların haklı yere yaptığı bildirimler sonucunda kısmi bir yaptırım uygulanıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp tekrar dene sorunu yaşayanların kesinlikle farklı bölgelerdeki kullanıcılarla görüşüp onlarında sorun yaşayıp yaşamadıklarını öğrenmeleri gerekiyor.

Uygulamaya yönelik kontroller

Uygulamaya bazen gelen güncelleme sorun çıkardığı zamanlar olmuştur. Kesin bundandır diyemiyoruz ama kontrol etmekte fayda olacak. Test adına önceki bir WhatsApp sürümüne dönülmesi için durum netleşecek.

Uygulamalar denilen bir alanda yüklü olan uygulamaları göreceksiniz. Bunların arasında WhatsApp olanı bulun ve içerisine girdiğinizde bir kaç seçeneğe dokunup test edin. Örnek önbellek ve güncelleme kaldırma olacak.

Yukarıdaki Android kullanıcılarını ilgilendiriyor. iPhone kullanıcıların ise genelde bulunan sıfırlamadaki ağ ayarlarını sıfırlamaları ve denedikten sonra hala durum aynı ise o zamanda tüm ayarlar sıfırlanmalıdır.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.