Whatsapp Web bildirim ayarları nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp artık bilgisayarlarda da kullanılabilmektedir. Whatsapp Web olarak adlandırılan bu sistemin bildirim ayarları nasıl yapılır görsel anlattık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp Web uygulaması ile artık ünlü mesajlaşma uygulamasını bilgisayarlarda kullanabilmektesiniz. Bilgisayar ortamında kullanmış olduğunuz Whatsapp Web uygulaması telefonda bulunan uygulamaya bağlı olarak çalışmaktadır. Bilgisayar ortamında kullanılan bu uygulamada sesi alma, masaüstü uyarıları ve bildirim ön izlemesi gibi özellikler bulunmaktadır. Kısacası Whatsapp web uygulamasını kullandığınızda eğer mesaj gelirse yapacağınız ayarlamalara göre bildirim sesi veya windows uyarı sesi alabilirsiniz. Ayrıca bu sistemde gelen mesajları sağ tarafta öznizleme olarak görüntüleme imkanı da sizlere verilmektedir. 

Bu özellikler kullanabilmeniz için Whatsapp web uygulamasının bildirim ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki başlığımız altında bulunan yazılı ve görsel anlatımı takip ettiğinizde bu özellikleri kullanabilirsiniz.

Whatsapp Web bildirim ayarları

  • İlk önce bilgisayarda kullanmış olduğunuz herhangi bir tarayıcıyı açınız. Daha sonra adres çubuğu bölümüne web.whatsapp.com adresini yazarak enter tuşuna basınız. Bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Whatsapp Web bildirim ayarları nasıl yapılır

  • Whatsapp Web sistemine girdikten sonra seçenekler simgesine tıklayarak ayarlar bölümüne giriniz.

Whatsapp Web bildirim ayarları

  • Bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. bu ekranda yer alan profil resminizin altında bulunan Bildirimler yazısına tıklayınız.

Whatsapp Web bildirim ayarları nasıl yapılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Bu işlemden sonra bildirim ayarlarına ulaşmış olacaksınız. Yapmanız gereken aşağıdaki ekranda yer alan ve istediğiniz bildirimleri seçmenizdir.

Whatsapp Web bildirimi

Bu şekilde Whatsapp Web uygulamasında ses bildirimlerini açmış olacaksınız. Peki bu bildirimlerin ses ve ön izlemelerini kısıtlama imkanı var mıdır ? Bu sorunuza olumlu cevap verebiliriz. Varsayılan ayarlar dışında eğer müsait değilseniz veya belirli bir süre herhangi bir nedenden ötürü bildirim görüntülemeyi sınırlamak veya kapatmak isterseniz aşağıdaki yöntemi uygulayarak yapabilirsiniz.

Bu işlem için yine bildirim ekranında bulunan “Şunun için uyarı ve sesleri kapat” seçeneğine tıklayarak istediğiniz süre boyunca bu özeliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Whatsapp bildirim ayarları nasıl yapılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp web uygulaması ile ilgili bazı püf noktaları da sizlerle paylaşalım;

  • Whatsapp web uygulamasında bildirim sesini değiştiremezseniz. Yani kişiye özel bildirim sesi seçeneği bulunmamaktadır.
  • Whatsapp web uygulamasında ön izleme yapılan mesajınızın okundu bilgisi karşı tarafa gitmemektedir. Bu bilginin karşı taraf gidebilmesi için tarayıcınızı açmanız gerekmektedir.


Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 11:48

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.