WhatsApp eski telefonlarda desteği sonlandırıyor

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Aldığı kararla WhatsApp eski telefonlarda desteği sonlandırıyor. Bir çok cihaz kullanıcısını etkileyecek bu karar yakında hayata alınacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Popüler mesajlaşma uygulamasından önemli karar var. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan eski modellerin desteğinin sonlandırılma kararına yenilerini ekleyebilir. Özellikle iOS 8 ile iPhone uyumsuzluk sorunu ortaya çıkacak.

Şu an genelde sık yaşanan bir sorun olmadığını belirtelim. Android için 2.3.7 sürümü ve alt sürümlerde yaşanacak uyumsuzluk sorunu belki üst sürümlere de ileride sıçrayabilir. Diğer bir gelişme ise Windows Phone için WhatsApp’ ın desteğini sonlandırdığı haberi.

Şubat ayında aktif olacak güncellemeyle ilgili sürümlerin desteği sonlandırılacak. Tabi bu durumdan etkilenecek çok sayıda cihaz var ama bu cihazlarında artık değişmesi gerektiği ortada.

WhatsApp’ ın iPhone uyumlu sürümleri iOS 9 ile başlıyor. Belki iOS 10 sınırı 2-3 yıl sonra ortaya çıkabilir. Sürüm sorunu yaşayacak kullanıcıların mesajların yedeğini almalarını şimdiden öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir diğer sorun ise eski modellerdeki saklama alanın yetersiz olması. Uygulamanın stabil şekilde çalışmasını sağlayan önemli bir etkendir.

WhatsApp eski telefonlarda desteği sonlandırıyor
WhatsApp eski telefonlarda desteği sonlandırıyor

Mesajların yedeğinin alınması için;

  • Uygulamanın ayarlarına geçiniz,
  • iPhone için sohbetlere girin,
  • Sohbet yedeğini yazan yere dokunun,
  • “Şimdi yedekle” işlemini başlatın,
  • Android cihazlarda Google Drive tercih edilebilir.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.