WhatsApp Çıktığım Halde Çevrimiçi Görünüyorum

Andronova
Yazar Andronova 9 Minimum Okuma

WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi görünüyorum sorunu yaşayanlar, bazen de WhatsApp’ a girmediğim halde çevrimiçi görünüyorum sıkıntısı çekebiliyorlar. Bu içerikteki önerilerin geneli bir çok uygulama içinde denenmiştir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ağların, ortak özelliklerinde görüntülü iletişim ve mesajlaşma imkânı sağlayan bir platformlarıdır. Dünyada en çok kullanılan uygulamalardan biri olma özelliğini sürdüren WhatsApp, zaman zaman sorunlarla boğuşurken çözüm tarafında bazen kullanıcıların kendisinin yapması gerekenler oluyor. Bu konuda en çok oturumla alakalı sorular karşımıza çıkmaktadır. Siz de WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi görünüyorum diyorsanız ve nasıl çözüleceğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Bu içerikle ağların ortak giriş sorunlarında yapılabileceklerden bahsedeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla anlayacağınız şekilde bilgiler sunacağız.

WhatsApp Çıktığım Halde Çevrimiçi Görünüyorum Sorunu

Telefon, internet ve bulunduğunuz bölge sorunlarını kontrol etmeden önce herhangi bir işleme kalkışmayın. Bu üçünden biriyle alakalı olma olasılığı yüksek.

Bölüm 1: Çevrimiçi Görünme Sorununun Nedenleri

1.1 İnternet Bağlantısı Sorunları: WhatsApp, çevrimiçi veya çevrimdışı durumunu doğru bir şekilde göstermek için internet bağlantısına ihtiyaç duyar. Eğer kullanıcının internet bağlantısı sorunlu ise, WhatsApp durumu güncelleyemeyebilir ve kullanıcı çevrimiçi olarak görünebilir, oysa aslında çevrimdışıdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1.2 Arka Planda Çalışan Uygulamalar: Telefonunuzda arka planda çalışan diğer uygulamalar, WhatsApp durumunu yanlış bir şekilde güncelleyebilir. Özellikle, bir güç tasarrufu modu veya pil yönetimi uygulaması kullanıyorsanız, WhatsApp’ın doğru bir şekilde çevrimiçi durumunu göstermesini engelleyen ayarlar bulunabilir.

1.3 Telefonda Boş Alan ve Tarih Sorunu: Bu iki nedeninde dolaylı bu şekilde bir soruna neden olma olasılığı var.

1.4 Farklı Cihazlarda Açık Kalma: Çoklu oturumlarda bu mümkün. Web ve web uygulamasında kullanım yapanların bunu kontrol etmelerini öneriyoruz. İsterseniz, uygulamanın ayarlarından açık olan oturumları çıkışa atmak mümkün.

Bölüm 2: WhatsApp Çıktığım Halde Çevrimiçi Görünüyorum Çözme

2.1 İnternet Bağlantısını Kontrol Edin: Çevrimiçi görünme sorunu yaşıyorsanız, internet bağlantınızı kontrol edin. Wi-Fi veya mobil veri bağlantınızın düzgün çalıştığından emin olun. İnternet bağlantısı sorunu yaşıyorsanız, modeminizi yeniden başlatmayı veya mobil veri bağlantınızı sıfırlamayı deneyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2.2 Uygulamayı Kapatın ve Tekrar Açın: WhatsApp’ı tamamen kapatıp yeniden başlatmak, çevrimiçi görünme sorununu çözebilir. Uygulamayı kapatmak için, telefonunuzun uygulama geçmişi menüsüne gidin ve WhatsApp’ı kapatın. Ardından, WhatsApp’ı tekrar açın ve durumun güncellenip güncellenmediğini kontrol edin.

2.3 Verileri Temizleme ve Önbelleği Silme: Telefonunuzdaki önbellek ve geçmiş verileri temizlemek, çevrimiçi görünme sorununu çözebilir. Ayarlar menüsünde “Uygulamalar” veya “Uygulama Yönetimi” seçeneğine gidin ve Uygulamayı seçin. Ardından, “Önbelleği Temizle” veya “Verileri Temizle” seçeneğini seçerek WhatsApp’ın önbelleğini ve geçmiş verilerini silin. Bu adımı gerçekleştirdikten sonra WhatsApp’ı tekrar açın ve çevrimiçi görünme durumunu kontrol edin.

2.4 Güncellemeleri Kontrol Edin: WhatsApp’ın en son sürümünü kullanmak, sorunların çözülmesine yardımcı olabilir. Uygulama mağazasınızda mevcut olan güncellemeleri kontrol edin ve WhatsApp’ı en son sürüme güncelleyin. Güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içerir, bu nedenle çevrimiçi görünme sorununu çözebilir.

2.5 Uygulama İzinlerini Kontrol Edin: WhatsApp’ın doğru bir şekilde çevrimiçi durumu güncellemesi için gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun. Telefonunuzun ayarlarında “Uygulamalar” veya “Uygulama Yöneticisi” bölümüne gidin, WhatsApp’ı seçin ve “İzinler” veya “Uygulama İzinleri” seçeneğini bulun. Burada, WhatsApp’ın internete erişim izni gibi gerekli tüm izinlere sahip olduğundan emin olun.

2.6 Oturumu Kapatın ve Tekrar Giriş Yapın: WhatsApp’tan çıkış yaparak oturumu kapatın ve ardından tekrar giriş yapın. Bunu yapmak için, WhatsApp ayarlarında “Hesap” veya “Gizlilik” bölümüne gidin ve “Çıkış Yap” seçeneğini seçin. Ardından, WhatsApp’ı yeniden açın ve oturum açarak çevrimiçi görünme durumunu kontrol edin.

2.7 Telefonu Yeniden Başlatın: Telefonunuzu yeniden başlatmak, genel olarak çeşitli teknik sorunların çözümüne yardımcı olabilir. Telefonunuzu kapatın ve birkaç saniye bekledikten sonra tekrar açın. WhatsApp’ı açarak çevrimiçi görünme durumunu kontrol edin.

WhatsApp’ta çevrimiçi görünme sorunu yaşayanlar için yukarıdaki çözüm adımlarını denemek önemlidir. İnternet bağlantısını kontrol etmek, uygulamayı kapatıp açmak, verileri temizlemek, güncellemeleri kontrol etmek, izinleri kontrol etmek, oturumu kapatıp açmak ve telefonu yeniden başlatmak gibi adımlar genellikle sorunu çözebilir.

WhatsApp’ ta Neden Sürekli Çevrimiçi Görünüyorum

Whatsapp’ ın aldığı kararlar sonucunda alternatif olarak görülen (Bip, Telegram…) ve birçok kullanıcı tarafından tercih edilen mesajlaşma servisleri tekrardan gündeme geldi. Bununla birlikte ağın, kullanıcıların yeni yeni alışmaya başladığı bir dizi yeniliklerin arada bir sıkıntı çıkarması nedeni ile çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalınabilmektedir. Yaşanan sorunlar, kimi zaman servisle, kimi zaman ise kullanıcı hatasından dolayı meydana gelmektedir. En çok yaşanan ve fazlasıyla can sıkan sorunlardan bir tanesi olan oturum problemleri birlikte kullanıcılar arada bir aksaklıkla karşı karşıya kalabiliyor.

Çevrim içi sorununu çözmek için bazı adımlar uygulamanız gerekmektedir. Bu adımları içerik devamında detaylı bir şekilde açıklayarak ortaya koyduk. Anlatacağımız yöntemler ile birlikte aklınıza varsa başka yöntemleri de bize yazabilirsiniz.

  • Yapılan çalışma sonucunda belli bölgelerde veya genelinde ara ara yaşanıyor.
  • Anlık oluşan güncellemelerden sonra kapat aç yapılmamasından dolayı.
  • Profil tarafında problemler oluşmuş diyebiliriz.
  • Oturum askıda kalmış çıkışa atılması yararlı olacak.

WhatsApp Çevrimiçi Gözüküyor Çözüm Önerilerimiz

Sık sık veya arada bir çevrimiçi gözüküyorum diyenlerin, yazımızdaki adımları harfiyen uygulayarak sorunlarını çözüme kavuşturabilirler.

  • Akıllı telefonunuzda bulunan “Uygulamalar” alanından WhatsApp’ a dokunun ve içerikte olan seçeneklerin teker teker deneyerek devam ediniz.
    • Verilerin ve önbelleğin temizlenmesi
    • Güncellemelerin kaldırılmasıyla alakalı buton
  • Tekrardan doğrulama yapılması mantıklı olacak. Oturumunuzu çıkışa atınız ve telefon numarasını doğru bir şekilde yazarak kodla doğrulayınız. Yazılan numarayı kaydederken başına ülke kodunuzu eklemeyi ihmal etmeyin.
  • İnternetin kapatılması veya uçak moduna alınması. 
  • Kullanılan interneti değiştirerek test edin. (3G, WiFi ve LTE)
  • Ayarlardaki görünürlüğü ve diğer seçeneklerin değiştirilerek denenmesi gerekiyor.
    • Durum, hakkımda ve son görülmenin değiştirilmesi
  • Mevcut versiyonun uyum sağlamaması olasılığı için önceki bir kaç sürümle kontrol edilmesini öneriyoruz. (Çıkan yeni versiyon telefonun yazılımıyla uyumsuzluk gösterme olasılığı var)
  • Kesinlikle başka bir telefonla deneyin. Birde başka bir ildeki kullanıcının da denemesi gerekiyor. (Kartı çıkarmadan sms ile doğrulamayı yapınız)
  • Tarih ve bölge ayarlarının doğruluğundan emin olalım.
  • Cihazda sıfırlamanın yapılması.
  • Web üzerinden kullanılarak kontrol edin.

WhatsApp Ayarlarında Gerekli Deneme Adımları

Aşağıya eklediğimiz iki resimde müsait yazan alana dokunduğunuzda buradaki seçenekleri değiştirip deneyin. Seçtiğiniz seçenek aktif oluyorum mu diye bakın.

WhatsApp cevrimici gorunuyorum
WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi gözüküyorum

Bağlı cihazların oturumlarını sonlandırmanızı da öneriyoruz. Deneme açısından yer alan seçeneklerin çalışıp çalışmadığına bakın. Örnek durum ayarlarını değiştirip bir tane test durumu atın.

WhatsApp cevrimici gorunuyorum 2
WhatsApp kapattığım halde çevrimiçi gözüküyorum

WhatsApp Çevrimiçi Görünüyorum Sürüm Sorunu

Eski uygulama versiyonlarını Google üzerinden arayarak güvenli olan sitelerden indirip test ediniz. Bazılarının tercih ettiği apkpure ve apkmirror sitelerine bakabilirsiniz. Yazdıklarımız çoğunlukla Android tarafında kullanılıyor ama iPhone içinde bir çoğu geçerlidir.

Simge sorunu Samsung kullanıcılarında daha çok olduğunu düşünüyoruz. Malum model çeşidinin en çok olduğu marka. Huawei tarafında ise daha çok eski modellerinde daha sık yaşanması mümkün.

WhatsApp çevrimiçi görünüyorum sorunu bir dönem ara ara yaşanırdı. Şimdilerde ise ya kullanıcıdan kaynaklanıyor ya da anlık geçici durumlardan oluşuyor.

WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi görünüyorum
WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi görünüyorum

Uygulamalardaki Sürüm Uyumsuzlukları

Her türlü uygulamada yaşanan sorunlardan biri olarak sürüm uyumsuzluğundan söz etmek istiyoruz. Kullandığınız telefonun yazılımı çok eski olduğunda uygulamaların çıkardıkları versiyonların uyum sorunu çıkarma olasılığı var. Burada üç önemli olasılık çıkar. Birincisi çıkan yeniliklerin bir kısmı eski modellerde bazen çalışmaz. İkincisi yeni güncelleme almak. Üçüncü olasılıksa artık WhatsApp kullanılamaz hale gelir.

Böyle bir telefonunuz varsa iki önerimiz olacak. Birincisi önceki WhatsApp versiyonlarını deneyin. Bu öneri kurulu olan versiyonla düzgün çalışmama olasılığında denenecek en iyi yöntem olması. İkincisi ise bir çok uygulamayı bir uygulama üzerinden kullanmayı sağlayan 3. parti uygulamalardan yararlanılması.

WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi görünüyorum adlı haberimiz buraya kadar.

Sonraki öneri: WhatsApp grup mesajları gitmiyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir