WhatsApp durumu Facebook' ta paylaşma özelliği

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yakında WhatsApp durumu “Facebook hikayesine Paylaş” seçeneği uygulamaya geliyor. Bir ara instagram içinde kısa bir açıklama ile karşılaşmıştık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3 Ay önce test edildiğini gösteren görüntüler internet’ e sızdırılan WhatsApp durumunu “Facebook hikayesine paylaş” özelliği nihayet geliştirici tarafından duyuruldu. WhatsApp’ ın yaptığı paylaşımda genel bir bilgilendirme yapıldı. Ama pek detaylar paylaşılmadı. Bir ara instagram hikayesine paylaş şeklinde bir haberde yakın bir zamanda çıkmıştı. Yakında yapılacak güncelleme ile çoklu paylaşım imkanına kavuşulacak.

Daha önce gündeme gelen ama bir türlü çıkmayan bu özellik için testlerin tamamlanmak üzere olduğu duyuruldu. Hindistan’ dan gelen bir kullanıcının paylaşımına göre WhatsApp 2.19.258 ile bu özellik sunulacak. Hatta bazı yerlerde Android telefonlara geldi. iPhone içinse henüz yayınlanmadı diye bir paylaşım yapıldı.

WhatsApp, durum paylaşımı hakkında bir sık sorulan sorular sayfası açtı. Bu da global sürümün yakında çıkacağını gösteriyor.

Bazı cihazlarda bu özellik gelmiş olabilir. Özellikle yurtdışı cihazlarında görülme ihtimali var. Test için durum bölümünde “Durumum” altında yer alan paylaşım seçeneğine dokunup “Facebook hikayesine paylaş” veya “Facebook hikayesinde paylaş” şeklinde çıkabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp durumu paylaşmak için telefonda Facebook’ un yüklü olması gerekiyor. Bu diğer paylaşım yapılacak sosyal ağlar içinde geçerli. 

Yeni özellikle ister tüm durumları istenirse belli durumları paylaşılabilecek. Ek bir bilgide farklı yerlerde paylaşılan durumlarda uçtan uça denilen şifreleme söz konusu olmayacak.

WhatsApp durumu Facebook' ta paylaşma
WhatsApp durumu Facebook’ ta paylaşma özelliği
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.