WhatsApp güncel gizlilik ayarlarını algılayamadı hatası ne demek

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

WhatsApp güncel gizlilik ayarlarını algılayamadı daha sonra tekrar deneyin hatası alan kullanıcıların bir kısmı o an yaşanan sistem aksaklığı ile karşılaşıyor. Diğer olası sebepler hakkında ve sonrasında çözümü için ne yapacağınızdan söz edeceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gizlilik ayarlarına girdiğinizde herhangi bir seçeneği değiştirdiğinizde karşınıza çıkan bir uyarının temel sebebi anlık oluşan problemlerdir. Örnek güncellemeye denk gelme veya bulunduğunuz bölgede yaşanan bir arızadan kaynaklı olabilir.

Pek sık çıkmayan uyarılara benzemeyen bu mesajın çoğunlukla bir kaç dakika sonra kendiliğinden düzeldiğini görürsünüz. Devam edenler içinde ne gibi adımların yapılacağını aşağıya ekliyoruz.

Gizlilik ayarlarını algılayamadı sorunu

Öncelikle WhatsApp gizlilik ayarlarını algılayamadı ne demek olduğunu anlatan ufak bir bilgi içeriğimiz olacak. Devamında çözümünde nelerin yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz.

Çıkan mesajın ilgili bölümde yapılmaya çalışan değişikliğin gerçekleşemediği anlamını taşıyor. Çoğu uygulamalarda karşılaştığımız durumlardan biridir ve bir kaç denemeden sonra düzeldiğini görürüz. Tabi sistemdeki arızaların boyutuna göre bazen bir veya daha uzun sürdüğü zamanlarla karşılaştığımız oluyor. Sanırız geçen yıl çıkan bir aksaklığın ara ara 2-3 gün devam ettiğini görmüştük.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gelelim diğer olası sebeplere:

  • Bulunduğunuz şehirde veya bölgede yaşanan internet arızalarından kaynaklı olabiliyor. Bunların belli başlı sınıfları var ve yurt dışında da aynı nedenler görülebilir.
  • Yeni güncellemeye açılan bir versiyonun sebep olması.
  • Kişinin çok sık bir şeyleri değiştirmesi veya şüpheli olarak görülmesi.
  • Ceza alan kullanıcıların belli süreliğine işlem yapması yasaklanabilir. Test adına profilde yapmaya çalışacağınız şeylere izin verilmemesi.
  • Telefondan alakalı bir çok sebebin olması. Örnek tarih yanlışlığı, boş alanın yetersiz kalması, virüs, yazılım uyumsuzlukları ve dahası.

Daha fazla olası sebeplerden söz edebiliriz. Lakin gerek görmediğimizden sonraki satırlarda bunların kontrolü hakkında bilgilendirmede bulunacağız.

Gizlilik ayarları nasıl yapılabilir?

Hata alınan durumlarda yapılması gereken değişikliğin gerçekleşmesi adına deneyeceğiniz önerilerimiz olacak. Eğer dünya genelinde bir problem görülüyorsa büyük ihtimal beklemekten başka pek bir şey elinizden gelmeyecek.

  1. Telefonun kapatılıp açıldıktan sonra denenmesini öneriyoruz. Artı internet bağlantısının değiştirilerek denenmesi.
  2. Çok sık yaptığınız değişimler veya rahatsız edici davranışların belli süreliğine kısıtlamaya neden olacağını söyleyelim. Hiç bir şekilde kurcalamadan beklemeniz gerekiyor.
  3. Sürüm yeniliğinden sonra oluşan problemlerde önceki versiyonlardan birinin kullanılması gerekiyor.
  4. Tarihin düzgün olduğundan emin olun. Artı depolamanın yeterli olduğunu düşünseniz dahi yine yer açınız.
  5. Samsung kullanıcılarının farklı işletim sistemine sahip olan iPhone telefondan test etmelerini önermekteyiz.
  6. Uygulamanın ayarlarında uygulanacak işlemler olabilir. Aşağıya yapacağınız sıralamayı ekliyoruz. Buradaki sıralama Xiaomi ya da Huawei modellerinde farklılık gösterebilir.
WhatsApp guncel gizlilik ayarlari
WhatsApp güncel gizlilik ayarlarını algılayamadı hatası

Uygulama tarafında yapacaklarınız

  • Uygulamalara cihazınızdan giriniz,
  • WhatsApp’ a dokunun,
  • Açılan alanda üç veya dört seçenekle karşılaşacaksınız. Önce önbellek,
  • Sonra güncelleme kaldırmayı kullanın,
  • Sonra aç kapa ve deneyin.

Sonrasında uygulamayı kaldırıp tekrar güncel olan sürümü kurunuz. Baktınız durum aynı bu seferde eski olan versiyonları deneyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesapla ve telefonla alakalı olanlar

Hesap tarafında yukarıda bahsettiğimiz engel ve ceza kavramları vardır. Burada saatlerce veya gün boyu uygulamanın kullanılmaması gerekiyor.

Telefon tarafında olası sebeplerden aklımıza gelenleri ekleyeceğiz. Netleştirme adına farklı cihazlardan kesinlikle denenmesi gerekiyor. Sim kartınızı çıkarmadan doğrulama yapılarak test edebilirsiniz.

Boş alan ve saat kontrollerinden sonra yukarıdakiler denendiyse ve kaç gündür bu şekilde devam ediyorsa o zamanda geliştiriciye ayarlardaki alandan bildirimde bulunun. Belki işletme sürüme geçiş yaparak geçici bir yol sağlamış olabilirsiniz.

Kesin olarak cihazdan kaynaklıdır diyenlerin yapacağı üç şey oluyor. Kurulu olan uygulamaların biri belki sıkıntı çıkarıyor olabilir. Daha önce çıkmıyorsa ve sonradan hangi uygulama kurulmuşsa onu durdurun ya da kaldırın. Diğer türlü fabrika ayarına döndürme veya yazılım atmaya giden bir süreç olacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.