WhatsApp hoparlör üstünde çizgi işareti ne demek

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

WhatsApp megafon işareti üstünde çizgi varsa ve hoparlör simgesi sürekli çıkıyorsa büyük ihtimal kişiyi sessize aldınız demek oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp hoparlör üstünde çizgi işareti ne işe yaradığını soranlar olabiliyor ve zannediyorlar ki kişi onu engellediğinden böyle bir simge çıkıyor. Ara ara bilgi vemek amaçlı böyle ufak sorunlardan da söz ediyoruz. Hatta bugün dahi bunla ilgili yardım amaçlı anlatımlarda bulunduk. 

Megafon simgesi veya hoparlör işareti, sesi ifade etmekte ve uygulamada rahatsız eden kişileri silmek veya engellemek yerine sessize alarak ondan gelen bildirimlerde sizi rahatsız etmemesini sağlayabilirsiniz. Kişiden veya gruptan gelen mesajlarda herhangi bir ses çıkmayacaktır.

Bu genelde gruplarda daha sık yapılan bir işlemdir. Aşırı bildirimden rahatsızlık duyanların imdadına yetişiyor diyebiliriz.

WhatsApp hoparlör üstündeki çizgi işareti kaldırma

WhatsApp hoparlör üzerindeki çizgiyi kaldırmak için:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Kişi veya grubun üstüne gelip ekranda parmağınızla yana kaydırın.
  • Diğer seçeneğine dokunun.
  • Sesi aç veya sessize al ile işleminizi yapınız.
  • Yapamayanlar grubun ya da kişinin profiline (Kişi adına) dokunun ve sessiz yazanın içerisinden açınız.

Aşağıda resimli anlatıma bakarak yapabilirsiniz. Eğer kişiyi engellediğinizi düşünüyorsanız aynı yerden engeli kaldırabilirsiniz. 

WhatsApp hoparlör üstünde çizgi işareti ne demek
WhatsApp hoparlör üstünde çizgi işareti ne demek

Aşağıdaki örnek ilgili hesabın profiline girerek buradan kısıtlamayı kaldırmayı gösterdik.

WhatsApp hoparlör üstüne çizgi
WhatsApp hoparlör üstünde çizgi simgesi nedir

WhatsApp hoparlördeki çizgi işareti kalkmıyor

WhatsApp hoparlör üstündeki çizgi işareti kaldırılmıyor sorunu yaşayanların bir kaç deneme ile olası sorunu anlayacaktır. Öncelikle telefonun yeniden başlatılması şart. Sonrasında tekrardan yukarıdaki adımları uygulayın. Baktınız olmadı o zamanda oturumu çıkışa atın.

WhatsApp’ ı çıkışa atanlar tekrardan kod ile doğrulama yapması gerekiyor. Baktınız olmuyor o zamanda veri temizliğine gidelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android cihazlarda oluşan hoparlör simge kalmıyor sorunu

Uygulamalar dediğimiz alana telefonun ayarlarından girip, WhatsApp’ a dokunup, sonrasında önbellek ve diğer seçeneklere dokunup gerekli denemeleri yapın. Tabi her seçeneğe dokunduktan sonra deneyip diğerine geçin.

Birde WhatsApp güncel değilse güncelleyin. Yeni bir versiyona geçtikten sonra böyle bir şeyle karşılaşanlar ise önceki bir versiyonla denesin.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.