WhatsApp’ ı Yukarı Kaydırarak Kapanmaya Zorlamak

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

iPhone’ da “Whatsapp’ ı yukarı kaydırarak kapanmaya zorlamak bildirim almanızı engelleyebilir” şeklinde uyarı çıkmakta. Bununla alakalı bir güncelleme çıkarıldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple, iOS 11 güncellemesinden sonra WhatsApp kullanan iPhone kullanıcılarına “Whatsapp yukarı kaydırarak kapanmaya zorlamak bildirim almanızı engelleyebilir” şeklinde uyarı çıkmaya başladı. Bu sorun Whatsapp açıkken parmağımızla Whatsapp uygulamasını aşağıdan yukarı doğru kaydırdığınızda arada bir bu uyarıyı alıyorsunuz. Yani uygulamadan çıkarken kaydırarak çıkmak bildirimleri almakta sorun oluşturabiliyor.

WhatsApp Kapanmaya Zorlama Bildirimi

Geçenlerde gönderdiğim bir mesaj 15-20 dakika sonra ulaştı. Bu sorun buna neden olur mu bilmiyorum. Bağlantı sorunu hiç olmadı. Normalde benden çıktığı görülüyor. Ama karşı tarafa geç gitti. Büyük ihtimal yazdıktan hemen sonra yukarı kaydırdım ve mesaj geç gitti. Bana mesajın gelmediğini yazdıktan sonra okurken mesaj karşı tarafa gitti.

  • Bir şeylere bakmadan önce telefonun kapatılması ve tarihinde yanlışlık olma ihtimalinin kontrol edilmesi.
  • Gelen bir güncelleme sebebi ile mi diyerek eskisiyle test edin.
  • Arka planda yer alanları durdurun veya gereksizleri kaldırın.
  • Çakışan bir uygulamanın olup olmadığınıza bakınız.
WhatsApp' ı yukarı kaydırarak kapanmaya zorlamak
WhatsApp’ ı Yukarı Kaydırarak Kapanmaya Zorlamak

Whatsapp’ tan çıkarken sadece home tuşuna basmanız yeterli. Yani sadece ekrandan yok olacak. Ama arka planda açık duracak. Normalde zaten servislerde aktif oluyor. Ama kaydırarak kapatıldığında bildirimleri durduruyor. Çözümü büyük ihtimal iOS 11.1.2 ya da iOS 11.2 sürümü ile çözülecek.

Bu sorun için hem Apple hem de Whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz. Ama dediğim gibi sorunun çözümü güncelleme de!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp’ı Yukarı Kaydırarak Kapatma

WhatsApp, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıcılar, uygulama içinde gezinirken veya bir sohbetten çıkarken genellikle ekranı yukarı kaydırarak WhatsApp’ı kapatma eğilimindedirler. Bu yöntem, uygulamadan çıkmak isteyen kullanıcılar için pratik ve hızlı bir seçenek sunar.

WhatsApp’ı Yukarı Kaydırarak Kapatma Adımları:

WhatsApp’ı yukarı kaydırarak kapatmak oldukça basit bir işlemdir ve aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Ana Ekran: WhatsApp’ı açın ve ana ekranınıza gidin. Bu, genellikle tüm sohbet listenizi içerir.
  2. Sohbet Ekranı: Bir sohbet içindeyseniz, önce ana ekranınıza dönün. Eğer ana ekrandaysanız, doğrudan üçüncü adıma geçebilirsiniz.
  3. Yukarı Kaydırma: Ekranınızın en üst kısmına dokunun ve parmağınızı aşağıdan yukarıya kaydırın. Bu işlem, uygulamayı kapatma işlevini başlatır.
  4. WhatsApp Kapatıldı: WhatsApp ekranınızın üst kısmından aşağıya doğru kaydıktan sonra, uygulama otomatik olarak kapanacaktır. Bu, uygulamadan çıktığınız anlamına gelir.

Neden Bu Yöntemi Kullanırız?

WhatsApp’ı yukarı kaydırarak kapatma yöntemi, kullanıcılar arasında yaygın olarak tercih edilir çünkü:

  • Hızlıdır ve Basittir: Diğer kapatma yöntemlerine göre daha hızlı ve basit bir işlemdir.
  • Doğal Bir Harekettir: Ekranın üst kısmından aşağıya doğru kaydırmak, kullanıcılar için doğal bir harekettir, bu da kullanımı kolaylaştırır.
  • Hızlı Gezinmeye İmkan Tanır: Birden çok sohbet arasında hızlı geçiş yapmak veya uygulamadan çıkmadan diğer işlevleri kullanmak için pratiktir.

Uygulama Kapama ve Arka Planda Çalışma:

WhatsApp’ı yukarı kaydırarak kapatmak, uygulamanın arka planda çalışmaya devam etmesine neden olabilir. Ancak, genellikle telefonunuzun sistem yönetimi uygulamayı gerekli durumlarda kapatır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.