WhatsApp İngilizce oldu Türkçe yapma dil değiştirme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma
WhatsApp language change English

WhatsApp İngilizce oldu Türkçe yapma nasıl olacağını anlattığımız bu makalede aynı zamanda sistemdeki aksaklıklardan da söz ettik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uyarı alanlar çoğunlukla uzun yıllarda bir kaç kez başlarına gelenlerdir. Bu pek görülmez ama nedenine bakalım.

WhatsApp klavye İngilizce oldu veya WhatsApp dil değiştirmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgilendirmek istedik. Bu durumun başınıza gelmesi çok düşük bir olasılık ama başına gelenler olabiliyor. Bununla bazen uygulamaların sunucularında veya yazılımında görülen bir hatanın neden olduğunu daha sonra yapılan paylaşımla anlanıyoruz. Öncelikle başkalarında çıkıp çıkmadığına bakmak gerekir. 

Öncelikle bu durum genelde telefonun klavye dil ayarlarının değişmesi sonucunda yaşanır. Lakin karşılaştığımız şeyler arasında güncellemeden hemen sonra çıktığına da şahit olduk. Bazen klavye uygulamasına çıkarılan güncelleme bazen de Android yazılımdan sonra çıktığı oluyor.

Örnek cihaz Samsung dil ayarları yapılışı hakkında resimli anlatımı inceleyebilirsiniz. Diğer modellerde de hemen hemen Language yazan yerden yapılmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp İngilizce oldu Türkçe yapma iPhone adımları

iOS kullanıcıların ne gibi işlem yapacaklarından söz edeceğiz. Ancak işlemler sırasında alınacak uyarılar ve ilgili seçeneklerin sürümlere göre değişiklik göstereceğinden de bahsedeceğiz.

iPhone dil seçeneğinin yer aldığı yer ise;

  • Telefonun ayarlarındaki “Genel” adlı bölümde girilecek,
  • “Dil ve bölge” ve sonrasında klavye ile ilgili seçenekler üzerinden gerekli düzenlemeleri uygulayacaksınız,
  • Yardımcı bir klavye uygulamasının kullanıldığı durumlarda bunun incelenmesi veya kaldırılması gerekebilir.

Bir başka nedende kullanılan klavyenin ayarlarının değiştirilmesi. Bu bazen yanlışlıkla veya kısayol simgesine dokunulmasıyla çıkabiliyor. Google’ un hizmetleri uygulamasında yaşanan bir probleminde doğru kullanılmasını engelleyebilir.

WhatsApp dil değiştirme sorunu yaşandığında yapılacaklar

Aşağıdaki görsele baktığınızda telefonun işletim sistemine göre hangi adımları uygulayacağınız yazılı. Sorun çıkması durumunda yazı devamındakilerini kontrol edin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
WhatsApp İngilizce oldu Türkçe yapma dil değiştirme
WhatsApp İngilizce oldu Türkçe yapma dil değiştirme

Bilgilerde eski sürümlerden örnek alınmıştır. Zamanla belki bir kaç seçenekte değişim yaşanır.

WhatsApp dil değiştirme
WhatsApp dil değiştirme ayarları

Olurda çıkan bir versiyonun böyle bir şeyin çıkmasına neden olduğunu düşünürseniz o zaman önceli versiyonlardan birini denemenizi öneririz. Böyle olur mu demeyin evet bizzat yaşadığımızı söyleyebiliriz. Burada anlamamız gereken genele yayılan bir durumla mı yoksa kullanıcının telefonunun eski yazılıma sahip olması mı bunun netleştirilmesi gerekir.

Yayına alınan arayüz yeniliklerinde nadir bir şeyin buna neden olabileceği durumlar içinde geliştiriciye yazmanızı öneriyoruz. Xiaomi kullanıcılarının root denilen işlemlere yönelmesinde bir engel gözüktüğü durumlar çıkabilir.

Uygulamanın güncellemelerinden etkilenme durumu

Uygulamalara gelen güncellemelerde nadir de görülse cihazların yazılım sürümlerine göre uyumsuzluk durumları yaşandığı oluyor. Çözümde telefonun yazılımı çok eski ise bu seferde WhatsApp’ ın önceki versiyonları içerisinde uyumlu olanla devam etmek gerekir.

Gerekli sürüm testlerinden sonra Android kullanıcılarına güzel bir önerimiz olacak. Bu çok sayıda çıkan hatalar için çözüm niteliği sunmakta.

Telefon ayarlarındaki uygulamalar alanına girdiğinizde ekrana kurulu olan uygulamalar gelecek. Bunlar içerisinden WhatsApp olanı bulun ve içerisindeki seçenekleri çalıştırın.

Yukarıdaki bölümdeki seçeneklerden önce önbellek ve sonrasında güncelleme kaldırılması gerekiyor. Yapanlar ufak dil testini yapımı duruma göre diğer seçeneklere geçmeliler.

Yazımızın sonunda öneri bir makalemiz var. WhatsApp başka bir aramada ne olduğunu merak edenlerin incelemelerini öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.