WhatsApp sadece yöneticiler mesaj gönderebilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

WhatsApp mesaj gönderemiyorum sadece yöneticiler mesaj gönderebilir yazısı çıkıyor diye merak edenler için bir açıklama hazırladık. Gruba ekli kişiler kısıtlamada.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp uygulamasında sadece yöneticiler mesaj gönderebilir ne demek oluyor diyenler için kısa bir açıklamamız olacak. Eklendiğiniz gruplarda mesaj gönderme hakkınız yok ve sadece gönderilen mesajları okuma hakkı verilen izin kısıtlamasıdır. Çoğunlukla okullarda öğrencilere okuma izni veriliyor ve sohbet kısıtlaması getiriliyor. Bu şirketlerde ise sadece yöneticiler sohbete katılabiliyor.

Ders ve iş paylaşımlarında görme yetkisi verilen ama yazma ve değiştirme gibi yönetici yetkisi verilmeyenlere katılımcı olarak sınıflandırılmakta. Duyurular içinde sık tercih edilen bir yöntem ve bu özellik yakın bir zamanda uygulamaya eklendi.

WhatsApp sadece yöneticiler mesaj gönderebilir ne demek?

Açılan gruplarda bazen sadece yazılanları okumanıza izin verilir. Sohbet etmeniz kısıtlıdır ve bu durum genelde şirket ve okullarda görülür. Lakin böyle bir kısıtlama uygulanmamış ama uyarı alanlar varsa onlar içinde yazı devamında önerilerimiz olacak.

Unutmadan belki bu olan geçici bir aksaklık ve kendiliğinden düzelmesi için gün sonunu bekleyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Peki mesaj göndermek istiyorum diyenler ne yapabilir? 

Yapacakları pek bir şey yok. Yönetici izni olanların verebileceği bir izindir ve bununla alakalı bir şey yapamazsınız. Yasal bir durum varsa uygulama geliştiricisiyle ve yasal şikayetle bir talep oluşturulabilir. 

Yeni bir özellik konusunda çalışma yapılmasını isterdik. Bu gelen mesajları istediğimiz telefon numarasına yani başka bir WhatsApp hesabına yönlendirme işlemi diyebiliriz. Özellikle bu tarz gruplara ekli hesaplar için ideal olabiliyor. Eşinizin hesabına veya başka bir hesaba yönlendirme gibi.

WhatsApp sadece yöneticiler mesaj gönderebilir
WhatsApp sadece yöneticiler mesaj gönderebilir

Mevcutta yer verilmiş konular arasında böyle bir metni belki görmeyebilirsiniz. Veya zamanla daha kapsamlı bir hale getireceğini düşünüyoruz. Araştırmadan yapılacak işlemlerin sonucu her daim zararla neticelenecektir.

Yetkilendirme ayarlarının kontrolü ve tekrar eklenme

Çözüm önerimiz arasında bu başlık kullanılması işe yarar diye düşünmekteyiz. Geçici aksilikler ve askıda kalma hallerinde en iyi yöntem arasında şimdi yazacağımız adımlar var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İlgili grupta yönetici değilseniz, yönetici olanlardan biri sizi gruptan çıkarıp tekrar eklesin. Artı yetki ayarlarını kontrol etmeli. Diğer bir önerimiz ise yönetici yapıp test sonrası tekrar normal katılımcı olarak değiştirilmesi.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak