WhatsApp sohbet geçmişinizi geri yükleyemedi yüklenmiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

iPhone’ da karşımıza çıkan “Maalesef Whatsapp sohbet geçmişinizi geri yükleyemedi lütfen Whatsapp’ ı silip yeniden yükleyin” hatası sizde de çıkıyor mu?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eski iPhone’ dan yeni iPhone geçiş yaptığımda Whatsapp sohbet geçmişi yüklenmedi veya yüklenmedi hatası alanlar daha sonra denediklerinde tekrar aynı hatayla karşılaşabiliyor. Sorun için geçtiğimiz yıllarda şikayetler geliyordu ve gelmeye devam etti. Bunun nedeni olarak internet bağlantısıyla ve pek olmayan ama karşılaşılan sorun iCloud sistemlerinde çıkan bir arızayla alakalı olma ihtimali var..

iPhone’ da “Whatsapp sohbet geçmişinizi geri yükleyemedi” ne demek şeklinde yazanların bir başka sistem olan Android içinse farklı ama benzeri bir mesaj yazabiliyor. Apple anlık bir sorunla karşılaştığında verdiği bir hata mesajı. Bu hatanın çıktığı kullanıcı sayısı çok azdır. Belki yüzdelik değere bile giremeyebiliyor. Aşırı görüldüğü zamanlarda ise genel sistemlerinde sorun olduğunda çıkar.

WhatsApp sohbet geçmişi sorunu

Whatsapp sohbet geçmişinizi yüklerken bir sorun yaşadı şeklinde başlayan sorun % olarak devam edip yine hatayla sonuçlanmakta. Sohbet geçmişi kurtarmak isteyenlerin aynı sisteme sahip başka bir telefonla işlem yaparak tekrar aktarımı başlatabilirler. Yardımcı programların kullanılmasıyla daha garantili bir yol izlenmesi sağlanabilir.

Gün içerisindeki oluşan sistem problemlerinde geçici işlem sorunu yaşandığı anların araştırılması gerekiyor. Sohbet geçmişi yüklenmiyor sorunu kullanılan telefon, hesap ve genelde görülme diye ayrı ayrı ele alınmalı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp sohbet geçmişinizi geri yükleyemedi için adımlar

Apple önceki sene bir açıklama yapmıştı. Sorun olduğunda kolayca anlık çözümü basitti. Hücresel verinin kapatılıp WiFi ile işlem yapılması yeterli oluyordu. Yine de aşağıdaki listeye bir göz atmanızı öneriyoruz.

  • Telefonda sistemin çalışması için yeteri kadar yer olmamasından dolayı problem çıkarma olasılığı var.
  • Tüm cihazlarda tarihin yanlış olmasından dolayı işlem sorunları görülmekte.
  • iCloud bilgilerinde sorun çıkma durumunu kontrol edin. Tarayıcı kullanarak iCloud hesabınıza girin.
  • iCloud oturumu sonlandırıp hesap girişini tekrardan yapın.
  • Yedek duruyor ise, telefonu fabrika ayarına döndürüp işlemi tekrar yapın.

Sorun bildirimini yapmak istiyorsanız uygulamanın ayarlarında yer alan yardımla devam ediniz. Birebir uzman desteğine ihtiyacınız varsa resmi servislerle görüşebilirsiniz.

WhatsApp sohbet geçmişinizi geri yükleyemedi yüklenmiyor
WhatsApp sohbet geçmişinizi geri yükleyemedi yüklenmiyor

Sizlerde yazdıklarımızı uyguladınız ama uyarıyı almaya devam ediyorsanız o zaman cihazın ve Whatsapp’ ın önbelleğinin ve verilerinin silinmesiyle denenmesini öneriyoruz. Net olmayan bir başka önerimiz ise önceki bir kaç Whatsapp versiyonla denemeniz.

Android sisteminde sorun için öneriler

Yukarıda bulunanlar kontrol edildi ve hala aynı uyarı ekrana geliyor ise, uygulamalar alanında WhatsApp’ ın içerisine girip, önce önbellek, sonra güncelleme ve veri kaldırmasını yapın.

Unutmadan eski telefonlarda yazılımın eski olmasından dolayı problemler yaşandığı zamanlar oluyor. Böyle durumlarda test yapmak adına uygulamanın önceki sürümlerini kurarak deniyoruz. Yani kaldır eskisini kur.

WhatsApp sohbet geçmişinizi geri yüklenmiyor iPhone

Sohbet geçmişi iPhone’ a yüklenmiyor ise, genel başlığı altında sıfırla ve aktarla devamı edin. İçeriğinde ağ olanı sıfırlayın. Sonrada tekrardan internet bağlantınızı yapın deneyin.

Son seçeneğiniz fabrika ayarına çevirip tekrardan yedeğin yüklenmesi olacak. Önemli verilerin önlem açısından iTunes ile bir bilgisayara aktarılmasını da öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak