WhatsApp uygulama güncellenemiyor hatası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iPhone’ da WhatsApp uygulama güncellenemiyor. “WhatsApp Messenger, başka bir Apple kimliğiyle ücret iadesi yapıldığı veya satın alındığı için sizin Apple kimliğinizle güncellenemiyor.”

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone telefonda, WhatsApp uygulama güncellenemiyor hatası alanların çoğu Apple kimliğini değiştirdiğinden böyle bir uyarı almakta. Buradaki esas sorunun güncellemenin yapılabilemesi için ya önceki Apple ID hesabının girilmesi ya da WhatsApp’ ın silinip tekrardan kurulması gerekiyor. Bu ise mesajların silinmesine neden olacak. Diyeceksiniz ki; iCloud’ a yedek alınır ve sonra yüklenmesi çözüm sağlar. Evet lakin yer varsa eğer yoksa daha fazla yer satın almanız gerecek. Sizin için yeterli olan bir alanı bir kereliğine satın alın ve işlemler bittiğinde tekrarlanmamasını sağlayın.

Verileri iTunes üzerinden alanlar olacaktır. Lakin silinecek bir şey olacak mı ve uygulamalar için tekrar şifre sorma olasılığı var mı diyen olacak.

WhatsApp uygulama güncellenemiyor sorunu

Uygulama güncellenemiyor, çoğunlukla eski iPhone telefonlarda görülen Apple hesabımı değiştirdim ve eskisini hatırlamıyorum diyenlerde görülmekte. Burada çıkan uyarı daha önce kullanılan hesabın değiştirildiğinden dolayı güvenlik gereği eskisi talep edilmekte. Samsung gibi cihazlarda ise belki account hesabı sorulabilir.

Güncelleme sorunu çıkanlarda dikkat edilecek hususlar:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Önceki Apple kimliğiyle güncellemenin yapılması gerekiyor.
  • Kimliğin şifresini unuttum problemi yaşayanlar mevcut ile devam etmek istiyorsa uygulamanın kaldırılması gerekiyor.
  • Önemli verileri olanlar sadece iCloud ile idare etmesin ve alternatif programları denesin.
  • Veriler silinirse kurtarma programlarının bazıları iş görmekte.

Eski kimlikle girenler yine sıkıntı yaşarsa cihazın yeniden başlatılması ve hesaplar bölümünden ekli olduğundan emin olsun. Her ne yaparsanız yapın yine uyarı çıkarsa bilgisayar yardımı ile iTunes üzerinden yazılım yüklemesini başlatınız.

WhatsApp uygulama güncellenemiyor hatası
WhatsApp uygulama güncellenemiyor hatası

Kullandığınız iPhone’ da mevcut Apple kimliğinin kaldırılması ve yerine yenisinin eklenmesi durumlarında karşımıza çıkıyor. Buradaki çıkış anı uygulamaların güncellemesinde oluşmakta. Normalde bir şeyi indirmek istediğinizde sorun yaşanmıyor ama güncelleme yapılmak istendiğinde eski ID hesabı isteniliyor. Buradan anlayacağımız tamamen bağlantının kesilmediği yönünde.

App Store ayarlarına ulaşabiliyorsanız bir göz atılmasını öneririz. İşlemlerin olumsuzluk vereceği durumların meydana gelmemesi adına her işlemden önce yedeklenmesinde fayda olacaktır.

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir