Wifi çekim gücünü arttırma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

İş yerinizde veya evinizde kablosuz wifi çekim gücü yetersiz ise ve çekim gücünü arttırmak istiyorsanız bazı ayarlar ve öneriler belki işinizi görebilir. Wifi sinyal seviyesini yükseltme!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternete Wifi ile bağlandığınızda zaman zaman internetin az çektiğini ve bağlantının yavaşladığını görebilirsiniz. Bu tür durumlarda sorunu çözebilmek için bazı uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz. Wifi çekim gücünü arttırma için birçok önerimizi uygulayabilirsiniz.

Aşağıda kablosuz çekim güçü sorunu için bazı önerilere yer verdik. Bunların yetrsiz olduğu durumlarda iyi bir modeme ihtiyaç bulunmakta. Bunun dışında sinyal güçlendirici kullanılabilir. Mesela Dark kullanılabilir.

Genelde internet sağlayıcıları standart bir modem verirler. Bu modemler bazen wifi çekim güçü yetersiz olabiliyor. Bazende hattın değerlerini kaldıramıyabiliyor. Yani verilen internet hızı modem yüzünden alınamamakta. 

Wifi çekim gücünü arttırma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Wifi her yerde çekmiyor

Evde ya da iş yerinde kablosuz ağda bağlantı sorunu yaşıyorsanız ve sinyal seviyesi yetersiz ise bunun birden çok nedeni olabilir. Örnek kablosuz modemin kapalı bir alanda olması. Genelde dolap arkası veya aşağıda kapalı bir alanda bırakılır. Modemin genelde açık ve yüksek bir alanda olması gerekiyor. Modemin alanını kapatacak her hangi bir şeyin olmaması gerekiyor. 

İlk olarak modeminizin ağ genişliğini iyi tespit etmeniz gerekir. Modeminizin ağ genişliğinin sınırlarına yakın bir konumda iseniz bağlantınız şüphesiz kötü olacaktır. Bu nedenle öncelikle konumunuzu değiştirmeyi veya konumunuza yakın bir yere modemi yerleştirmeyi deneyin.

Bir diğer bir çözüm ise modeminizi daha güçlü bir modem ile değiştirmek. Standart modemler 802.11b veya 802.11g bağlantı özelliğine sahiptir. Ancak son zamanlarda kablosuz ağın daha da güçlü olması için geliştirilen 802.11n özelliğine sahip modemler daha geniş bir alanda daha güçlü bağlantı elde etmenizi sağlayacaktır.

Modeminizi değiştirme yerine sinyal güçlendirici edinmeyi de deneyebilirsiniz. Sinyal güçlendirici cihazları modeminize bağlandıktan sonra ek bir sinyal yayıcı görevi görür. Bu sayede modeminizin ulaştığı ağ genişler ve sizin cihazınız daha da güçlü bir sinyale sahip olur.

Son olarak dağıtıcı görevi görebilecek bir modem daha edinebilirsiniz. Ana modemin dışında bir modem daha edinerek iki modemin gücünden yaralanabilirsiniz. Ek modemi ethernet kablosu ile ana modeme bağlamanız gerekecektir. Bu işlem sonrasında sinyal gücünün alanı genişleyeceği için cihazınız daha rahat bir şekilde internete bağlanacaktır. Sizlerde bağlantı sorunu yaşıyorsanız bu yöntemleri deneyerek bağlantınızın daha güçlü bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Teknoloji haberleri


Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 13:51

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak