WiFi güvenlik zayıf ne demek

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Wifi bağlanırken Kablosuz güvenlik zayıf olduğunu belirten bir uyarı mesajı ekrana geliyorsa bunun nedeni ve yapmanız gereken çözümü paylaşacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz bağlantı yapmaya çalıştığınızda “wifi güvenlik zayıf” uyarısıyla karşılaştınız ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, yazımızda bu sorunu çözümüyle ele alacağız. Wifi güvenlik zayıf ne demek nedir hadi inceleyelim…

Wifi bağlantılarında kısmi olarak güvenlikte yetersiz şeklinde bazı uyarılarla karşılaşırız. Standart şifrelemelere aykırı bir parola kullanıldığında bazen kullanıcıya kablosuz ağa bağlanmasına izin verirken, bazende gerekli düzenlemeyi yapmadan izin vermez. Kullanıcının farklı farklı şifre denemeleri aynı uyarı veya farklı bir mesajla devam edebiliyor.

Günümüzde wifi bağlantılarında güvenliğin önemini hala net kavrayamıyoruz. Ağınıza bağlı olan kişi veya kişiler internet kullanımında sakıncalı bir işlem yaptığında ilk ulaşılacak kişi siz olacaksınız. Derdinizi anlatana kadar yeteri kadar yıpranacağınızdan emin olabilirsiniz.

Dolandırıcılık, şantaj veya suç teşkil eden bir işlemin yapılmasında bir nevi geçici de olsa ortak olmuş gibi bir durumla karşılaşacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Wifi parolası değiştirilsin
  • Güvenlik duvarının açık olmasına dikkat edelim
  • Modemin varsa güncel yazılımına geçelim
  • Şifreleme tiplerine dikkat edelim

Kablosuz güvenlik zayıf nedir?

Bağlanmaya çalıştığınız ağın şifresinin güvenli görülmediği veya koyulan wifi şifresinin güvenli olmadığından ekrana bir uyarı mesajı gelebilir. Ağa bağlanan tüm bilgisayar, telefon ve wifi cihazlarının güvenlik riskleriyle karşılaşabileceği belirtiliyor.

Ağa erişim yapan bir hack ağda yer alan tüm cihazlara erişim yapabilme olasılığı var. Hele birde veri hackleme gibi bir açıkla karşılaşırsa işin ucunu bırakmayacağını belirtelim.

Her zaman söylediğimiz bir sorun ise açık alanlarda kullanılan ücretsiz wifi noktaları. Bazılarının yetersiz güvenlik nedeniyle çok sayıda kullanıcının verilerinin çalınabileceğini biliyor musunuz?

Wifi şifre değiştirme ile alakalı yazıya bakmadan geçmemenizi öneririz.

WiFi şifre zayıf veya yetersiz çözümü

Bazen wifi şifresinin yetersiz olduğunu belirten bir mesajla da karşılaşılabiliyor. Bunun için ya o ağa bağlantı yapmayacaksınız ya da cihazın yeterli güvenliğe sahip olduğundan emin olacaksınız. 

Ağ sizin ise modem şifresini değiştirmenizi ve modemin güvenlik duvarının açık olup olmadığından emin olmanızı öneriyoruz. Birde geçici kullanıcılar için misafir bir wifi ağı açabilirsiniz. Sonrasında kapatıp daha güvenilir hale dönüştürebilirsiniz.

Kullanacağınız şifrenin uzun olmasına ve karmaşık bir yapıya sahip olmasına dikkat ediniz.

WiFi güvenlik zayıf ne demek

Wifi parolası kayıtlı cihazlara dikkat ediniz. Bazılarında ağ parolası görülebiliyor ve cihazlara erişim yapıldığında bunlara ulaşılabilir. Özellik Windows 10′ da şifre görme seçeneğine kolayca ulaşılabiliyor.


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 00:49

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak