WiFi WPA2 şifresini kırmak için yeni yöntem

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Krack adı verilen yeni bir teknikle kablosuz Wi-Fi şifreleri kolay şekilde kırılabiliyor. Modem arayüzünde WEP, WPA, WPA2 / PSK şifreleme sistemleri artık güvenli değil. Ağ hackleme!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Güvenlik uzmanlarının yaptığı son incelemeye göre bulunan bir açık artık Wifi ağlarındaki WPA2 şifreleme sistemini kırıyor. Krack  adlı yeni güvenlik açığı tüm kablosuz bağlantılarında tehdit oluşturuyor.

Hem kişisel hemde kurumsal ağlarda büyük tehlike olarak görülen WPA2 protokolünde tespit edilen açık şu an tahmini tüm şifreleri kırıyor.

ABD US-CERT ekibi bu açık için şifrenin çözülmesi, TCP bağlantılarına ulaşma, paketleri oynatma ve HTTP içerik enjeksiyonu açıklarına neden oluyor.

Haber detayında Android cihazların % 41′ i bu açık yüzünden büyük tehlike ile karşılaşmakta. Açık Linux / Android, Apple / iOS, Windows ve diğer işletim sistemlerini etkilediği açıklandı. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz ağlardaki güvenlik açığı hali hazırda WEP ve WPA protokollarini daha önce zaten etkilemişti. Yani çok zorlanmadan bu şifreleme tipleri kırılabiliyordu. Son kale WPA 2′ de bu kervana katılıyor.

Konuyla alakalı bilgilendirme için açılan krack attacks sitesinde bu açıkla ilgili tüm detaylar yayınlanmakta.

WiFi şifresini kırmak

WiFi WPA2 şifresini kırmak için yeni yöntem


Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 15:13

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.