Wikipedia Türkiye erişimine açıldı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Wikipedia.org Türkiye' de resmen erişime açıldı. Çok beklendi bir gün açılacak diye ama bizim için hayatımızda çokta bir şey değişmedi. Ama makul ve yararlı olanı destekleriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

BTK’ nın saatler önce yaptığı bir paylaşım ile resmen Wikipedia Türkiye erişimi aktif oldu. Hukuki sürecin ve gerekli çalışmaların tamamlandığını belirten açılmada tüm internet sağlayıcılarına bilgilendirme yapıldı.

Ara ara kontrol ettiğimizde erişim hala yapılamazken 23′ den sonra erişim yapılmaya başlandı. 

Dün Resmi Gazete ile duyurulan yasağın kaldırılması kararı ile gözler BTK’ ya çevrilmişti. Ha açıldı ha açılacak derken açıklamadan saatler sonra Wikipedia.org görüntülendi.

AYM’ den çıkan kararla başlayan yasağın kaldırılması süreci biraz uzun sürdü. Bu süreç içerisinde bir kaç kez açıklama yapıldı ve bazı çalışmaların tamamlanması gerektiği savunuldu. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bundan sonraki süreçte Wikipedia yayınlamaya izin verdiği içeriklerde daha dikkatli olması bekleniyor.

Wikipedia Türkiye erişimine açıldı


Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 00:55

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.