Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Bilgisayarda başlat menüsünde yer alan arama çubuğu butonu çalışmıyor ise buna neden olan sorunu ve çözümünde yapılabilecekleri detaylarıyla anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Her türlü işimizi hallettiğimiz bilgisayar gün içinde bazı sorunlara gebe olabilen bir teknolojik alettir. Windows işletmesinden kaynakları birçok sorun bulunur. Windows 10 arama butonu çalışmıyor sorunu da bu sorunlar arasında yer alır. Bu sorunun oluşmasında çok sayıda neden olabilir. Sorunu çözmek için nedeni anlamak gereklidir.

Eskiden Windows başlat menüsü açılmıyor gibi sıkıntılar olurdu. Şimdiki durumunda aynı hataymış gibi bir sonuç çıkabiliyor. Çoğunlukla sistem dosyalarının zarar görmesi nedeniyle çıkan bir hata diye düşünüyoruz. Buna neden olan bazı etkenleri aşağıda sıraladık.

Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor sorunu 

Windows gezginin çalışmamasına neden olacak bazı durumlar şunlardır:

  • Antivirüs kaynaklı sorun
  • Virüs bulaşmış olabilir
  • İşlemciden kaynaklı sorun
  • Sistemsel sorun
  • Sistem dosyalarından bazıları silinmiş veya zarar görmüş olabilir
  • ​​​​​Cortanadan kaynaklı sorun

Sorunu ve oluşumunu belirledikten sonra ikinci adım sorunu çözmek olacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 arama çubuğu butonu çalışmıyor

Antivirüs programı engelleyebilir

Windows arama butonu çalışmıyor ise bu durum antivirüs programından kaynaklanan bir durum olabilir. Kullandığınız antivirüs programını kapatarak arama yapmayı deneyin. Başarısız olursa sorun antivirüsten kaynaklanan bir sorun değildir.

Bir başka mesele ise virüs bulaştı ve bu bölümün çalışması engellenmiş olabilir. Virüs programlarının böyle durumlarda sisteme bulaşan virüslerin hareket alanını kısıtlamasıyla görülebiliyor.

Windows gezgini faktörü

Windows arama çubuğu çalışmıyor ise Windows gezginini yeniden başlatmak mantıklı olacaktır. İşe yaramazsa sorun buradan da kaynaklanmıyor demektir. Ayrıca sorun Windows arama hizmetinin çalışmamasından dolayı da olabilir. Bilgisayar açılınca otomatik olarak çalışan bu sistemi kontrol etmek için Win + R tuşlarına basın ve “services.msc” yazın. Ardından çubuğu aşağıya kaydırarak Windows search kısmını bulun. Statü “çalışıyor” ise sorun buradan da kaynaklanmıyor demektir.

Sistemi geri yüklemeyi tercih etmek gerekebilir

Windows 10 arama butonun çalışmaması yüklediğiniz bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir. Yukarıdaki adımlardan hiçbirinde başarılı olamadıysanız son seçenek olarak sistemi geri yükleyin. Böylece arama hizmeti tekrar çalışacaktır.

Bu yöntrm çoğunlukla sorunu ortadan kaldıracak. İşlemi isterseniz şöyle olacak şekilde;

  • Klavyedeki Windows pencere simgesine basılı tutun ve sonra R tuşuna basıp çekin
  • Çalıştır açılacak ve aç bölümüne rstrui.exe yazarak işlemi başlatın
  • Sorunun olmadığı bir tarihi seçeip devam edin 

Windows 10 arama çubuğu açılmıyor


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 18:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak