Windows 10 eklentileri temizleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 ile gelen gereksiz eklentiler nasıl kaldırılır? İşe yaramayan programları temizlemek için denetim masasından kurtarma seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 gerekli olmayan eklentilerden nasıl temizlenir? Windows 10’un farklı üreticilerin OEM kurulumları ile gelen birçok gereksiz yazılım yükünden kurtarmanın bir çaresi var. Editörlerimizden Patrick Scott çocuklarına bir dizüstü bilgisayar satın aldı; fakat sistem o kadar yavaştı ki çocukları cihazı kullanmaktan vazgeçti. Maalesef içerisinde pek çok gereksiz yazılım barındıran bir çok cihaz tüketicilerin müşterek bir sorunu. İşletim sistemini önceden kurulmuş gereksiz yükler olmadan yeniden kurmak için “fabrika ayarlarına sıfırlamak” gerekmekte. Ancak problem şu ki sistemi cihaz ile beraber gelen önyükleme ya da diskler ile yeniden yükleyince “bloatware” adlı bu ıvır zıvır tekrardan yükleniyor.

Windows 10 programları kaldırma

Ancak Patrick için PC’nizle birlikte gelen tüm uygulamalar olmadan Windows 10’u sorunsuz bir biçimde kurmanın bir çaresini buldu. İşte o yöntem.

Windows 10 eklentileri temizleme

1. Windows 10 Başlat menüsünden Ayarlar sonra Güncelleme Güvenlik daha sonra ise Kurtarma bölümüne girin. Geleneksel Denetim Masası’ndan Kurtarma’yı seçerek de bu bölüme ulaşabilirsiniz. Bu ekranın altındaki “Bilgisayarınızda sorun yaşıyorsanız Ayarlar’a gidin …” şeklindeki linki tuşlayın.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2.Her iki halde de Ayarlar’ın Kurtarma kısmına girebilirsiniz. Gelişmiş kurtarma opsiyonu altında, “Windows’u temiz bir şekilde yüklemeyi öğrenin” biçimindeki uzun linki göreceksiniz. Bu linki tıkladığınızda bir web sayfası ekranı açılır.

3. Bu web sayfasında, “… Windows 10 Home veya Windows 10 Pro’nun en son sürümünün bir kopyasını yükleyin ve yüklediğiniz ya da cihazınıza önceden yüklenmiş olan uygulamaları kaldırın” linki vasıtasıyla indirebileceğiniz bir araç bulacaksınız Microsoft bu noktada detaylı bir açıklama yaptığından biz de aynı açıklamayı size aktarmalıyız: “Bu aracı kullanmanız, Office gibi diğer Microsoft uygulamaları da dahil Windows ile standart ile gelmeyen tüm uygulamaları kaldıracaktır. Özetle bu aracı her şeyden vazgeçmediğiniz sürece kullanmayın.

4. Aracı çalıştırın ve bir fincan kahve alın ya da yürüyüşe çıkarak vakit geçirin. İşlem tamamlandığı zaman, Windows 10’un yeni bir kurulumuna kavuşmuş olacaksınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.