Windows 10 etkinleştirme programı virüslü mü?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 lisanslama için korsan crack programı tercih edenlere hem uyarımız olacak hem de çok uygun fiyat ile orjinal lisans etkinleştirme işlemini yapabileceksiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 etkinleştirme programı virüs bulaştırır mı diyenlerin çoğu indirdikleri crack dosyasına güvenmediklerinden. Windows 10 kırma programı diyerek indirilen full sürüm tam sürüm yapma gibi aramalarla karşımıza çıkan bazı yazılımlarda virüs bulunmakta. 

  • İndirme bağlantısına tıkladığınızda bulaşanlar
  • İndirip sıkıştırılmış halde açtığınızda çıkan virüs
  • Kurulum veya etkinleştirme sırasında bulaşan virüsler
  • İşlemden sonra arka planda sessiz şekilde işlem yapmaya devam eden ama görünüşte her hangi bir zarar vermeyenler

diyerek liste uzuyor. Çok az sayıda olanın bir şey yapmadığı ama her an hazırda beklediğini düşünüyoruz. İncelediğimizde bazı yazılımların arka planda ctrl, alt, delete tuşlarına bastığımızda ve görev yöneticisine girdiğimizde çalışıyor şekilde görebiliyoruz. 

Bunlara gerek var mı diye soruyoruz! Dijital lisanslarla çok uzun paralara alabilecekken, korsan Windows 10′ a yönelmeniz hem bilgisayarınızın güvenliğini hem kişisel veri güvenliğini tehlikeye atmakta. Dijital lisans nedir haberini kesinlikle okumanızda fayda var diye düşünüyoruz.

Bazı virüslerin sistemlere zarar vermeden sadece kullanıcıların karşısına reklam çıkararak kendini göstermekte. Bazılarında ise Bitcoin ve benzeri işlerde kullanılmasına neden olabiliyor. Eskiden çok sayıda sistemin zombi bilgisayar olarak kullanıldığı haberlerine şahit olmuştuk. Virüs bulaşmış PC’ leri kullanarak istedikleri sistemlere veya sitelere yoğun şekilde saldırı yapabiliyorlardu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 etkinleştirme resimli anlatım

Dijital lisans ile etkinleştirme yazımızda yapılacakları anlattık.

Denetim masasında veya bilgisayarım yazısına sağ tıklayıp özelliklerden ürün anahtarı değiştirme veya Windows 10 lisanslama işlemini yapabilirsiniz.

Satın aldığınız Windows 10 lisans anahtarını ilk kurulumda kullanmak için;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Elinizde kurulum CD’ si veya dosyası yoksa microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 bağlantısından işlem yapınız
  • İndirdiğinizi USB yoluyla atığ flask diskle kurulum veya CD ile yapılabilir
  • CD ve USB ile kurulumda ilk açılışı bios ekranından ayarlayınız
  • Kurulum yükseltme ise örnek Windows 7 açıkken kurulum dosyasını attığınız yerden setup.exe’ yi çalıştırıp yönergeleri izlemeniz yeterli
  • Yükleme işleminde yükseltme veya özel yani sıfırdan kuruluma dikkat ediniz.

Koyu kırmızı bağlantıyı inceleyerek nasıl yükleme yapılacağına ve alınan hatalarda yapılacaklar için çözümlere bakabilirsiniz. 

Windows 10 etkinleştirme programı virüslü mü?


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2020, 01:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.