Windows 10 görev çubuğuna bildirim yeri ekleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 işletim sisteminde görev çubuğuna yeni bildirim alanı eklemek istediğinizde bu haberimizde sizlerle paylaştığımız yöntemi uygulayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sisteminde yaşanan sorunlara çözüm üretmeye devam ediyoruz. Windows 10 işletim sistemi yeni çıktığından dolayı bazı işlemleri yapmak kolay olmamaktadır. Daha önceki işletim sistemlerinde yaptığımız işlemleri bu sistemde nasıl yapılacağını bilemeyebiliriz. Bu haberimizde Windows 10 kullanıcılarına görev çubuğuna yeni bir bildirim alanı nasıl oluşturabileceklerini anlatacağız. Aşağıdaki başlığımız altında yer alan adımları takip ettiğinizde bu işlemi kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Windows 10 görev çubuğuna bildirim yeri ekleme

Bildirim alanı işletim sistemlerinde kullanılan bölümlerdendir. Özellikle  çalışan uygulamaların göründüğü bu alan bazen işlerimizi kolaylaştırmaktadır. Görev çubuğunuza bildirim alanı eklemek için aşağıdaki işlemleri uygulayınız.

  • İlk olarak  görev çubuğunun üstüne fareniz ile gelip sağ tıklayınız. Daha sonra karşınıza gelen ekrandan özellikler bölümünü seçiyoruz. Aşağıdaki resimde burada anlattığımız işlemi görebilirsiniz.

Windows 10 görev çubuğuna bildirim yeri ekleme

  • Özellikler yazısına tıkladığınızda karşınıza Görev çubuğu ve Başlat Menüsü Özellikleri ekranı çıkacaktır. Bu bölümden görev çubuğunu özelleştirebilirsiniz. Aşağıda göründüğü gibi üç farklı sekmenin yer aldığı ekran bulunmaktadır. Bu ekranda Görev çubuğu sekmesine tıklayınız. Açılan bölümden mavi kutucuk içerisine aldığımız Özelleştir tuşuna tıklayınız.

Windows 10 görev çubuğu bildirim ayarları

  • Yukarıdaki işlemden sonra karşınıza Sistem ayarları çıkacaktır. Bu bölümden Bildirimler ve eylemler yazısına tıklayınız. açılan ekrandan Görev çubuğunda hangi simgelerin görüneceğini seçin yazısına tıklayınız.

Windows 10 görev çubuğu bildirim ayarları

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Yukarıdaki yazıya tıkladığınızda ise karşınıza gelen ekranda bulunan Her zaman bildirim alanında tüm simgeleri göster yazısının altında bulunan ve pasif olan seçeneği aktif hale getiriniz.

Windows 10 görev çubuğu bildirim

  • Yukarıdaki işlemi yaptığınızda pasif olan tuş aşağıdaki gibi açık olacaktır. 

görev çubuğu bildirim ayarları


Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 21:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir