Windows 10 görüntü var ses yok

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 bilgisayarda video izlerken veya müzik dinlerken yaşanan sorunlara bu haberimizde çözüm üretmeye çalışacağız. Paylaştığımız yöntemleri uygulayarak sorununuzu çözebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sisteminde yaşanan ses sorunları için üretilen çözüm önerilerini sizlerle paylaşacağız. Özellikle video izlerken görüntü var ses yok sorununu çok fazla duyar olduk. Böyle bir sorun ile karşılaştığınızda aşağıdaki başlığımız altında paylaştığımız yöntemleri uygularsanız sorununuz büyük bir ihtimalle çözüme kavuşacaktır.

Windows işletim sistemine geçtikten sonra ses gelmiyor şikayetleri forum sitelerinde son günlerde artmaya başladı. Aslında bu sorunun çözümü çok da zor değil. Sizlere bahsettiğimiz yöntemleri uygularsanız sorununuzu kolaylıkla çözebilirsiniz. Sizlere bir kaç farklı çözüm önerisi sunmaya çalışacağız.

Windows 10 görüntü var ses yok sorunu

  • İlk olarak eğer ses sorununuz varsa ses simgesini kontrol ediniz. Üzerinde herhangi bir kırmızı çarpı işareti var mı? Eğer bu işaret mevcutsa farenizin sağ tuşu ile ses simgesine tıklayınız. açılan pencereden  Ses sorunlarını gider yazısına tıklayınız. Bu işlem sorununuzu büyük bir ihtimalle çözecektir. Eğer çözüm olmadıysa bir sonraki önerimize geçiniz.
  • Ses kartınızın sürücüsünü güncelleyiniz. İlk kurulum aşamasında belki işletim sistemi doğru sürümü yüklememiş olabilir. Bu kontrolden sonra sürücü güncellemesi yapınız. Bu işlem için bilgisayarım – özellikler -aygıt yöneticisi adımlarını takip ediniz. Bu adımları takip ettiğinizde ise aşağıdaki resme ulaşmış olacaksınız. Bu resimde ses başlığı altında bulunan ses kartınızın modelini bularak farenizin sağ tuşuna basınız. açılan ekranda ilk sırada bulunan Sürücü Yazılımını Güncelleştir yazısına tıklayınız. bu işlemden sonra yazılımınız güncellenecektir.

Windows 10 görüntü var ses yok

  • Diğer bir yöntem ise ses servis uygulamalarını durdurup yeniden başlatmanızdır. Bunun için ise Windows logosu + R tuşuna basarak çalıştır ekranına ulaşınız. Ardından gelen ekrana services.msc yazarak enter tuşuna basınız.  burada bahsettiğim,iz adımın resmini aşağıda sizlerle paylaştık.

Windows 10 ses yok

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Daha sonra ise bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekranda ise sizlere gösterdiğimiz Windows Ses ve Windows Ses Bitiş Noktası hizmetlerini ayrı ayrı tıklayarak durdurup yeniden başlatınız. Daha sonra bu işlemden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatınız. 

Windows 10 görüntü var ses sorunu


Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 14:41

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.