Windows 10 için Windows Terminal yenilendi peki nedir

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Windows Terminal nedir ne demek meraklıları için kısa bir bilgiyle karşınızdayız. Microsoft' un Windows 10 için çıkardığı ön izlemenin yanına yakında tam sürüm eklenecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft’ un 2019 başlarında gerçekleştirdiği bir etkinlikte Windows’ un yenilenmiş “Komut istemi uygulaması” tanıtıma çıktı. Uygulamanın geleneksel cmd, Linux, Powershell ve “WSL” için yeni “Merkezi erişim noktası” görevini üstlenecek.

Yenilenen Windows Terminal, GitHub ve sonrası kolay kurulumu sunan bir sürümü Microsoft Store’ de yerini aldığını belirtelim.

Terminal uygulamasında yeni temaları, geliştiricilere özelliştirmesi için yeni işlevleri ve çoklu sekme ile karşımıza çıktı. Bu özelleştirmenin tüm seçeneklerine ulaşabilmeniz için bir JSON dosyası düzenlenmeye ihtiyaç duyuyor. Nedeni ise henüz ön izleme “Preview” sürümü tüm işlevlerini sunmamakta.

İçerikte GPU tam tabanlı metin ve emoji sunmakta. Windows Terminal 1.0 henüz çıkış için bir tarih açıklanmadı ama belki bu yılın ilk veya ikinci çeyreğinde çıkabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft’ un JSON dosyası için gerekli ayarları ve anahtar bağları nasıl konfigüre edilmesi gerektiğini detaylarıyla paylaştığını belirtebiliriz. Haberin detayı ve sürümünü indirmeniz için ilgili içeriği Devblogs Microsoft’ an ziyaret ediniz.

Windows 10 için Windows Terminal yenilendi peki nedir


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 02:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak