Windows 10 ile gelen 3D paint nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 son güncellemesi ile büyük yenilikler geldi. Windows 10 ile gelen güncellemelerden biri olan 3 boyutlu resim programı 3D Builder özellikleri…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 güncellemesi ile windows işletim sisitemine yazılım ve güvenlik olarka bazı ek bileşenler eklendi. Örnek olarak Windows 10 başlat sekmesi, saat ve tarih kısmına tıkladığınızda yine başlarken yazısı ile karşılaştık.

Windows 10 3D paint nedir

Windows 10 ile gelen 3D paint nedir

Tasarım olarak değişime uğrayan windows 10′ na ayrıca paint benzeri 3D resimler şekiller yapabileceğiniz 3D Builder isimli bir yazılımda bu güncelleme ile geldi. Peki 3D resimler nedir, niçin kullanırız. 3 boyutlu resimler tasarım dünyasınıda en çok kullanılan şekillerdir. Özellikle inşaat dünyası, savunma sanayisi vb sektörler ürettikleri ürünlerin şekli görünümünü görebilmek için bu tarz ileri gelişmiş yazılımlara ihtiyaç duyarlar.

Tabiki burada bahsedeceğimiz yazılım ile bu kadar ileri şekiller çizemezsiniz. Sadece bu sektörün nerelerde kullanıldığını öğrenmek için bahsettik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 3D Builder yazılımı ile daha basit ve ev dünyası içerisinde yapılacak şekilleri rahatlıkla yapabileceğiniz bir yazılımdır. Aşağıda 3D builder yazılımın ekran görüntüsünü paylaşalım. Örnek tasarımlarında yeraldığı ekranda kendinizde çizim yapabildiğiniz gibi var olan 3D şekiller üzerinden de gidebilirsiniz.  

Windows 10 3D Paint Programı Yukarıdaki 3D paint başlangıç ekranını paylaştıktan sonra, aşağıda çalışma ekranının örnek resminide görelim diye yayınladık. Ekle bölümünde yer alan şekilleri kullanarak dah kolay bir şekilde şekiller yapabilirsiniz. Ayrıca Nesne ekleme kısmından daha önce çizilen ve hazır bulunan 3D boyutlu resimleride ekleyebilirsiniz.   

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.