Windows 10 indirme bildirimi nasıl kapatılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bilgisayar kullanıcıların istemediği özelliklerden biri bildirimler olabiliyor. Devamlı çıkan Windows 10 bildirimi nasıl kapatılacağını içerikte bulacaksınız. Örnek yükseltme bildirimi sürekli çıkıyor mu?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft en son işletim sistemini piyasaya sürdü. Aslında bir çok yeni özelliği bulunan bu işletim sistemi kullanılabilecek bir yazılımdır. Örnek verecek olursak bilgisayar kullanıcılarının yaşadığı en önemli sorunlardan biriside donanımlara ait sürücülerin bulunamamasıdır. Fakat windows 10 kurduğunuzda bu sorun karşınıza çıkmamaktadır. Çünkü işletim sistemi sizin adınıza tabiki internet bağlantınız bulunuyorsa bu yazılımları bularak yüklemektedir.

Ağda kullandığınız yazıcılar dahil Windows 10 işletim sisteminde yüklenerek karşınıza gelmektedir. Hiç farklı özelliği olmasa bile bu özelliği için bu işletim sistemi kurulur 🙂 Fakat bazı kullanıcıların daha önce alıştıkları ve değiştirmek istemedikleri işletim sistemleri olabilir. Örnek verecek olursa kimi kullanıcı Windows 8.1 kimi kullanıcı Windows 7 işletim kullanmak isteyebilir. Hatta Windows XP işletim sistemini dahil kullanan kişiler bulunmaktadır. 

Windows 10 indirme bildirimi nasıl kapatılır
Windows 10 indirme bildirimi nasıl kapatılır

Windows 10 yükseltme bildirimi sorunu

Microsoft yeni işletim sisteminin yayılmasını ve kullanılmasını sağlamak için daha önce çıkarmış olduğu bütün işletim sistemlerinde windows 10 yükseltme bildirimini belirli aralıklarda sağ alt köşede yayınlamaktadır. Bu sürekli gelen uyarı bazı kullanıcları rahatsız etmektedir. Peki windows 10 yükseltme uyarısı bildirimini nasıl kapatabiliriz.

Windows işletim sistemlerinde güncelleştirme işlemlerini tamamen devre dışı bırakamıyoruz. Sistem bu şekilde bir işlem yapabilme imkanı kullanıcılara vermemektedir. Windows eski işletim sistemlerine bu güncelleme işlemlerini tamamen kapatamadığınızdan dolayı küçük bir yazılım yüklemiştir. Windows 10 Yükseltme Aracı isimli bu program sizlere devamlı olarak windows 10 yükseltme uyarısı vermektedir. Windows 10 işletim sisteminin bu kadar kısa sürede milyonlarca bilgisayara kurulmasının en önemli nedenidir diyebiliriz. Bu tarz bir sistem değişikliği bazen kişilerin rızalığı olmadan da yapılmış olabilmektedir. Bu durumdan rahatsız olan ve işletim sistemlerini değiştirmek istemeyen kullanıcılar aşağıdaki yöntemi uygulayarak bu bildirimleri kapatabilirler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu işlemiçok kısa boyutlu bir perogram sayesinde yapabilirsiniz. Never 10 adlı programı yükleyerek bu bildrimi devredışı bırakabilirsiniz. grc.com/files/never10.exe adresinden bu yazılımı indirebilirsiniz. Never 10 programını indirdikten sonra çalıştırınız. Açılan ekrandan  “Disable Win 10 Upgrade” yazısına tıklayınız. Karşınıza gelen uyarı mesajı yeşil görünümündeyse eğer işleminiz başarı ile tamamlanmıştır.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.