Windows 10 lisans anahtarını öğrenme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Bilgisayarda Windows lisans anahtarı nasıl öğrenilir? Bilgisayara format attığınızda Windows silindiğinden yeniden yüklediğinizde lisans anahtarını isteyecek. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için not almak lazım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows lisans anahtarı Windows işletim sistemini etkin bir şekilde kullanmak için kullanıcıya verilen 25 haneden oluşan bir şifredir. Windows serilerinden Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 serisini bilgisayarınıza daha önce yüklemediyseniz yeni yüklüyorsanız ürün anahtarını girmeden sonra gireceğim seçeneğini tıklayarak anahtara ihtiyaç duymadan yükleyebilirsiniz.

Güncel Windows anahtarı nasıl bulunur? Windows sistemini cd üzerinden yüklüyorsanız ve bu cd orjinal olarak satın almışsanız cd üzerinde yer alan şifreyi girerek yüklemenizi tamamlayabilirsiniz. Eğer farklı seçeneklerden yüklüyorsunuz ve elinizde lisans anahtarı yoksa güncel lisans anahtarlarının yer aldığı programları indirerek bu program içerisinde yer alan güncel şifreleri deneyerek yüklemenizi tanımlayabilirsiniz.

Anahtarın güncel olduğu nasıl belli olur? Windows ürünlerinin çeşitliliği ve fazla olması nedeniyle çok fazla lisans anahtarı mevcuttur. Bu anahtarları indirilecek bir program ile bulunabileceği gibi bazı İnternet sitelerinde de bu lisans anahtarlarını görmek mümkündür. Bu çok sayıda olan lisans anahtarlarının güncel olduğunu bulmak için tek tek denemek gerekir. Deneme yanılma yolu ile güncel anahtarı bulmak mümkün olur. Eğer kullanılan anahtar güncel ise programın etkinleştirilmesi başarılı bir şekilde yapılacaktır. Eğer anahtar güncel değilse program etkinleştirme esnasında bu anahtar daha önce kullanılmıştır uyarısı çıkar. Bu uyarıyla karşılaştığımız anahtarı silip yerine güncel olabilecek olan anahtar yazılır. Anahtar güncel olursa program etkinleşir. 

  • Windows lisans anahtarını görme CMD ile sorgulamak için aşağıdaki adımları sırasıyla yapınız.
  • Çalıştıra giriniz. Çalıştıro açmak için klavyeden Windows simgesine basılı tutup sonra R tuşuna basıp çekiniz. 
  • Çalıştır bölümüne cmd yazıp enterlayınız. 
  • Açılan komut satırına wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey yazıp enterlayın. Yandaki komut satırını olduğu gibi bu sayfadan kopyalayıp komut bölümüne yapıştırınız. Yani klavyeden CTRL tuşuna basılı tutup C tuşuna basıp çektiğinizde kopyalanır. Ya da satırı tarayıp fareyle kopyala yaparak. Sonra komut satırına gelip klavyeden CTRL tuşuna basılı tutup V tuşuna basıp çekiniz.

Windows 10 lisans anahtarını öğrenmeWindows lisans anahtarını görüntüleme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows lisans anahtarını görüntüleme ve Windows 7 / Windows 8.1 lisans anahtarını öğrenme haberimize eklemek istediklerinizi aşağıya yazabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 20:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak