Windows 11 sürücüler nasıl yüklenir otomatik yüklenmiyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Windows 11 sürücü yükleme sorunu olacak mı? Önceki sisteme göre sanırız daha az sorun çıkaracağını düşünüyoruz. Driver yüklenmiyor diyenler olacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüz çağında ve özellikle pandemi döneminde teknoloji alanında uzaktan hizmetler hızla ilerlemekte ve buna bağlı olarak kullanılan cihazlar ve yazılımlar ön plana çıkıyor. Kullanılan cihazlardaki işletim sistemlerinin önemini anlatmaya gerek yok sanırız. Olmazsa olmazlardan. Bu yazımıda yakında son kullanıcıya ulaşacak olan Win 11 ile ilgili bazı bilgilere yer vermek istedik. Daha önce de önemli bazı makaleleri yayınlamıştık.

Microsoft, Windows 11 ismini taşıyan yeni işletim sistemidir. Tanıtımı gerçekleştirilen sistemin iş ve oyun için yeni bir görünüme sahiptir. Tasarım tarafında önemli gelişmeler beklenilen yeni sistemin tarzı hoşunuza gidebilir. Lakin hız konusunda nasıl bir şey karşımıza çıkacak bilemiyoruz. Şu an stabil sürümü yayına girmediğinden net bilmiyoruz. 

Henüz net bilgi bulunmuyor ama bir çok sürücü otomatik yükleneceğini düşünüyoruz. Yani kendisi tanıyacak. Tanımayan driverler için belki 10 sistemindeki sürücülerden yararlanılabilir. Win 10′ ın ilk çıktığı zamanları hatırlıyoruz da bazılarında sorun gözlenmişti. Bizde ise tanıdığı ses kartının sürücüsünden mi ne kaynaklı ses seviyesi baya bir düştü.

Ethernet, WiFi sürücüsü, ekran kartı sürücüsü ve ses kartı sürücüsünü donanımların kendi web sitelerinden indirmeye çalışınız. Otomatik driver bulucuların bir çoğu tam anlamı ile çalışmayabilir. Belki eski sistemin versiyonlarını size sunabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tanımayanlar için manuel kurulumları yapabilirsiniz. Çok sık aynı donanımın sürücüsünü farklı versiyonlarla ve modellere yakın versiyonlar kullanılmasından dolayı mavi ekran hatası alabilirsiniz. Böyle bir şey olursa sistem onarımını çalıştırınız. Duruma göre sistem geri yüklemenin çalıştırılmasını öneririz.

Manuel tespit ederek arama yöntemi için:

  • Aygıt yöneticisini (Bilgisayarım yazana sağ tıklayıp “Yönet” yazanla) açınız ve ! / ? işareti olan sürücünün üstüne çift tıklayınız.
  • Açılacak yeni pencereden “Ayrıntılar” alanına giriniz.
  • Özellik başlığı altındaki aygıt açıklamasına dokunun ve “Donanım kimlikleri” olanı seçiniz.
  • Aşağıya açılan “Değer” alanında bulunan ilk uzantıyı (PCIVEN_8086&DEV_) kopyalayıp Google’ da aratınız. Ya da devid.info adlı sitede.

Gelelim sistemin bazı özelliklerine. Bunun hakkında da şu an için bilinen bazı yanlarını anlatmak istedik.

Windows 11 sürücüler nasıl yüklenir otomatik yüklenmiyor

Windows 11 sürücüyü yükleyemiyorum

Windows 11 sürücü yüklenmiyor sorunu çekenlerin yapması gereken yukarıdaki bahsettiğimiz donanım kimliğinden aratarak doğru yazılımın yüklenmesi. 

Duruma göre “Driver booster” tarzı yazılımlardan yardım alabilirsiniz. İnternette dolaşan çok sayıda sürücü bulma programı ya ücretli ya da virüslü içerikten dolayı istemsiz reklamlarla karşılaşabilirsiniz. Genelde ücretsiz yazanları denerken çoğu driver bulma yazılımında aradığınız sürücüleri görüyorsunuz ve yüklemek istediğinizde pro sürüme geçilmesi uyarısı karşınıza çıkıyor. Satın al önerisini atlatssanız dahi parasız olanlar genelde çoğu yerden indirebilecekleriniz oluyor. Hatta büyük ihtimal indirdiğiniz olabilir.

Çok sık deneme yapanların kesin başına gelen sürücülerin artıkları sorunu sistemde uyarılara neden olabilir. Böyle bir şey çıkanlarda sistem geri yüklemenin başlatılmasını öneririz. İşlem yapmadığınız zamana geri döndürünüz.

Bulduğunuz driverleri manuel tanıtınız ve çalışmadığında sonrasında kalıntılarını kaldıracak yardımcı programları deneyiniz. Örnek ccleaner veya tarzı kullanılabilir. 

Windows 11 driverler nasıl yüklenir

Windows 11 özelliklerinden bazıları

Microsoft’un yeni akıcı tasarım hareketlerini takip etmek için kullanıcı kısmını yenileyerek tasarlamıştır.

Buna bağlı olarak;

  • Kullanım kolaylığına sahiptir.
  • Windows 11 esnekliğe dayalı yeni bir tasarımdır.
  • Üretkenlik ve sosyal özellikler ile güvenlik ve erişilebilirlik güncellemeleriyle birlikte gelir.
  • Windows 10’un bazı eksikliklerini giderir.
  • Uygulamalar ve diğer içerikler için birleşik bir vitrin görevi gören Microsoft Store da yer alır.
  • Windows 11 performans iyileştirmesi yapar.
  • Uyku modundan daha hızlı uyanmasını sağlar.
  • Daha hızlı web taraması yapar.
  • HDR oyunlar Windows 11’e geliyor.
  • Android uygulamalar Microsoft mağazasında satılacak.
  • Yeni tasarım. Daha hızlı sistem güncellemeleri.
  • Yepyeni Windows Widget’ lar.
  • Tablet modu.

Bunlar gibi daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Windows 11 ne zaman çıkacak?

Windows 11 henüz kullanıma çıkmamıştır. Ama beta olan sürüm geliştiricilere açıldı. Normal kullanıcı da deneyebiliyor. Önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. Başka bir tahmin ise 28 Haziran da çıkmasıdır.

Microsoft, Yeni sistem önceden yüklenmiş halde bilgisayarların satışa çıkacağı modeller içinde yıl sonu bekleniyor. Son aylarında piyasa sürülmesi konuşuluyor.

Mevcut Win10 kullananların ücretsiz şekilde yeni sisteme geçişleri olabilecek. Tabi donanım uyumluluğunda sorun yoksa. Kurulum için Microsoft hesabı ve internet bağlantısı olmalıdır.

Yeni yazılımın farkı ram bazından daha hızlı olmasıdır. Ayrıca tüm yeni araçlar, sesler ve uygulamalar ile birlikte gelir. Her ayrıntı düşünülmüştür. Hepsi size yepyeni bir deneyim sunmak için bir araya geliyor.


Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2021, 07:42

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak