Windows 11 ücretsiz antivirüs programı ve virüs temizleme

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Windows 11 antivirüs programı ücretsiz nasıl yüklenir şeklinde Google aramalarının yakında karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Sistem donanım tarafı burada önemli.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 11 testleri devam ediyor ve tam sürümü sanırız yıl sonu veya 2022 ilk çeyreğinde son kullanıcıların güncellemesine açılacak. Şu an denemedik ama gayet şık duruyor ve bir çok değişimi beraberinde getirdiğini söyleyelim. Lakin donanım tüketimi konusunda nasıl bir tüketim yapacak bu konuda henüz netleşmedi. Açıklamalarda donanım tarafında zorlamayacağı söyleniyor. Düşük tüketimle çalışacağı beklenen sistemde anakart ve cpu gereksinimi önplanda olduğu vurgulanıyor.

Şu aralar yeni sistemle alakalı az da olsa içerikler paylaşıyoruz ve bunlardan bazıları diğer sistemler içinde geçerlidir. Yani anlatılanlarda yerler değişse de işlevsellik aynıdır.

Windows 11 ücretsiz virüs programı olacak mı?

Normalde Microsoft’ un kendi koruması bulunuyor ama büyük ihtimal yetersiz kalacaktır. Burada aklımıza gelen McAfee, Avira, Norton, Panda, Kaspersky, Bitdefender, AVG, Eset ve Avast oluyor. İçlerinde en iyi korumayı sağlayanlar büyük ihtimal sistemi yavaşlatacaktır. Örnek Kaspersky kullanmak isteyenleri donanım tarafında çok iyi olması gerekiyor. Bizim önerimiz Eset’ in smart security premium veya internet security olacak. Hem donanımı aşırı tüketmeyen hem de gayet başarılı bir koruma sergileyen programdır.

Windows 11 ücretsiz antivirüs programı nasıl yüklenir? Yukarıda bahsettiğimiz ücretli virüs programı ama ücretsiz virüs programı olarak AVG, Avast ve balki Avira’ nın belli süreliğine sunduğu deneme paketi olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Paralı virüs programı kullanmak isteyenlere önerimiz dijital lisans virüs programlarından yararlanınız. Ödemeleri gayet ucuz olduğunu belirtelim.

Windows 11 virüs temizleme programı

Bir kaç önerimiz olacak ve bunların işe yarayacağını düşünüyoruz. Tabi sistemin tam versiyonunda değişimler olacak mı zamanla belli olacak.

Online virüs temizleme Eset’ in gayet başarılı ama diğerlerininde bulunuyor. Gelişmiş katı taramaları yukarıdakilerde bulacaksınız. Online taramadan kasıt ilgili firmanın temizleme aracını indirip ve internet üzerinden virüs temizliği yapmaktır. Sonrasında kurulu veya kuracağınız iyi bir yazılımla da tarama yapabilirsiniz. 

  1. İnternetten tarama yazılımlarını kullanınız.
    • Güncel olan halde tarama yapılacak.
  2. Eğer internet varken daha büyük sıkıntılar çıkarıyorsa o zaman bağlantıyı kesip yüklü yazılımla taratınız.
    • Duruma göre açılış taramasını başlatabilirsiniz. Yani siyah ekranda (cmd) şeklinde bir tarama yöntemi uygulanabilir.
  3. Lisanslı koruma yazılımlarından yararlanınız.
  4. Sistemde güncel olmayan programları tercih etmeyiniz.
  5. Sıkıntı çıkarıyorsa sistem geri yüklemeyi çalıştırınız. 
Windows 11 ücretsiz virüs temizleme
Windows 11 ücretsiz antivirüs

Windows 11 sistem geri yüklemenin çalıştırılması

Bilgisayarı ve içerisinde bulunan dosyaları korumak için tasarlanan Sistem Geri Yükleme, bilgisayarınızda herhangi bir sorun yaşadığınızda kullanabileceğiniz bir araçtır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows sisteminin herhangi bir kısmında yanlış giden bir durum olduğunda kullanılan Geri Yükleme, dosyalarınızı kurtarabilmeniz için oldukça yararlı bir alandır. Bilgisayarınıza bir virüs bulaştığında, sürücü güncellemelerinde sorun yaşadığınızda ve sistemin çok fazla yavaşladığını fark ettiğinizde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Geri yükleme yapabilmek için takip etmeniz gereken adımlar yer alıyor.

Yüklemeyi yapabilmek için iki adet yöntem bulunuyor, bu yöntemler de dahil olmak üzere izlemeniz gereken yollar şu şekildedir:

Klavyenizde yer alan ve üzerinde Windows çizimi olan tuşa basılı tuttuktan sonra R tuşuna basmalısınız, önünüze gelecek olan alana ise “rstrui.exe” komutunu yazın. Eğer bu şekilde uğraşmak istemiyorsanız arama kısmına komutu yazarak da bu aşamaya ulaşabilirsiniz.

Komutu düzgün bir şekilde yazdığınızda önünüze dosyaların ve ayarların geri yüklenmesi başlığına sahip ilk bölüm gelecektir. Bu bölümün altınsa yer alan sonraki butonuna tıklamalısınız.

Önceden belirlediğiniz ve o anda geçerli olan geri yükleme noktalarından birini seçmelisiniz. Daha sonra ise sonraki duşuna basarak devam etmeli, işlemi onaylamalısınız.

Bu işlem normal şartlarda 2-3 dakika sürse de bazı bilgisayarlarda bilgisayarın çıkış tarihine göre bu sürenin uzadığı da görülebiliyor.

Windows 11 ücretsiz antivirüs programı ve virüs temizleme
Windows 11 antivirüs uygulaması

Virüs programları yükleyeceğim derken zarar vermeyiniz

Bilgisayarınızı koruyacağım derken virüs bulaştı olayı ile sonuçlanmasın. Sistemi korurken birbirini etkileyebilir ve zafiyet oluşabilir. Eskiden çoğu ek bir yazılımı sisteminde bulundururdu. Örnek keylogger ve solucan denilen zararlı kodlardan korumak için farklı yazılımlar bulundurulurdu.

Birden fazla koruma yazılımı kullanmayınız. Koruyacağım derken savunmasız hale getirebilirsiniz. Artı bilgisayarı yavaşlatacaktır.

Sisteminizi güncel tutunuz. Yüklü programlarında güncel olmasına özen gösteriniz. Eğer uğraşmak istemiyorsanız lüzumsuz olanları kaldırınız. Artı ufak bir önerimiz olacak kesinlikle hard disk konusunda SSD kullanılmasını öneriyoruz. Sisteminiz çok performanslı çalışacağını söyleyelim. 

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir