Windows 7 desteği sonlandı dikkat!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Uzun bir süre Microsoft tarafından sık sık Windows 7 desteğinin sonlanacağı duyurusu yapılsa da çoğu kullanıcı hala Windows 10' a geçişini yapmamıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uzun yıllar en iyi Windows sistemlerinden biri olarak görülen Windows 7′ nin dün fişini çektiler. Microsoft ara ara uyarıda bulunarak Windows 7 desteğini sonlandıracağını belirtti. Chrome desteğini ise 2021′ e kadar uzatan Microsoft çok sayıda önemli desteğini bu sistemden çekti.

Yeni hayata giren bu kararın çok sayıda kullanıcının Windows 7′ den Windows 10′ a geçişini hızlandıracağı bekleniyor. Geçişlerin hız kazanmasında en büyük faktör güvenlik güncellemelerin yayınlanmayacağı olabilir.

Eskiden Windows XP çok önemli bir sürümdü ve çoğu kullanıcı Win 7′ ye geçmek istemiyordu. Hem bilgisayarın yavaşlaması hem bazı aksaklıkların görüldüğü bir sürümdü. Tabi zamanla gelen güncellemelerle daha stabil hale dönüşen Windows 7 vaz geçilmez olmuştu. Şimdilerde ise yerini Win 10′ a devretti.

Son analizlere göre, Win 10′ a geçişlerde bu aralar ciddi bir hızlanma var. Bir diğer önemli bir bilgi ise Microsoft’ un pazar payında düşüş yaşanıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu haberi okuyanlardan biri eğer eski Windows sürümlerinden birini kullanıyorsa her ne kadar sağlam bir antivirüs programı kullansa da, güvenlik açıklarında tek başına tam anlamıyla yeterli olunmayacağını belirtelim.

Windows 7 desteği sonlandı dikkat!


Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 01:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak