Windows hazırda beklet ve uyku modu nedir?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows hazırda beklet nedir ve uyku modu nedir ne demek ne işe yararlar kısaca anlatmaya çalıştık. Bazıları hangi daha iyi hangi modda kullanılmalı diyenlerde oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çoğu kişi Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar kullanmaktadır. Bu bilgisayar oldukça popülerdir ve uzun yıllar boyunca kullanılmıştır. Fakat hakkında hala tam olarak bilinmeyen şeyler vardır. Ayrıca yapılan düzenlemeler de güncellemeler bu sistemin sıklıkla değişmesini yenilenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle yeni güncellemeler hakkında yayınlanan kullanım koşullarının dikkatli bir biçimde okunması gerekir.

Windows uyku modu nedir ve nasıl yapılır?

Windows uyku modu bilgisayarın kullanılmadığı zamanlarda daha fazla enerji harcamaması ve ısınmaması için yapılmış bir sistemdir. Bu özellik aktif olduğunda belli bir süre sonra bilgisayar kendini çalışmayı durdurur. Bu masaüstünde sol altta bulunan kısımdan ayarlanabilir. Uyku modu özelliğini aktif etme kaç dakika sonra uyku moduna geçeceği buradan yapılır. Uyku modundan bilgisayar tüm programların çalışmasını durdurur ama bilgisayarı kapatmaz. Tekrar bilgisayarla ilgilenmek istediğiniz zaman bir tuşa bastığınızda bilgisayar kaldığı yerden çalışmaya devam eder.

Windows hazırda beklet ve uyku modu nedir?Windows uyku modu nedir ve nasıl yapılır?Hazırda beklet ve uyku modu arasında fark nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hazırda beklet ve uyku modu arasında fark nedir?

Uyku ile hazırda beklet arasında ne gibi farklar var? Hazırda beklet ve uyku modu tamamen aynı sistemde çalışmaktadır. İki özellikte de bilgisayar aslında açıktır ama belli bir süre kullanılmayınca sistem çalışmayı durdurmuştur. Bu özellik sayesinde bilgisayarların daha az enerji harcanması sağlanır. Ayrıca bu mod sayesinde cihazlarda çok fazla ısınma yaşanmaz. Böylece daha uzun ömürlü bataryalar ve yüksek performansta bir bilgisayara sahip olursunuz. Bu nedenle bu özelliği aktif etmek gerekir.

Uyku modu, bu seçenekte az bir güç tüketimi olur. Bilgisayar daha hızlı açılır ve bilgisayarda neler açıksa aynı şekilde kalır. Pil bittiğinde çalışmalarınız otomatik kaydedildiğinden her hangi bir veri kaybı olmaz.

Hazırda beklet, özellikle dizüstü yani laptoplar için geliştirilmiş bir seçenektir. Ama tüm bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Uyku modundan daha az güç tüketimi yapan bu mod, bilgisayar yeniden başlatıldığında aynı yerde kalınır. Bilgisayarı uzun süre kullanmayanlar ve bataryasını şarj edemeyecekler hazır modu kulanabilir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

uyku modu nedirhazırda beklet nedir


Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 18:53

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.