Nokia Lumia 720 internet ayarları 4.5G 3G nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Nokia Lumia 720 telefon modelinde Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom 4.5G internet ayarları, APN ayarı nasıl yapılır? İnternet bağlantısında sorun varsa yorum bırakınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nokia efsane unutulmaz cep telefon modellerini piyasaya süren unutulmayan markadır. Geçmiş dönemde akıllı telefonlar piyasaya çıkmadığı dönemlerde mobil sektöründe en çok satılan telefon markasıydı. Zaman ilerlemesi ile gelişen mobil dünyası artık daha gelişmiş modellerin bu sektörde yer almasıyla Nokia firmasının satışları ciddi olarak geriledi.

Nokia girmiş olduğu bu çıkmazdan kurtulmak için bir çok yöntem denedi fakat rakipleri artık bu piyasada kalıcı olarak yer etmişlerdi. Yine de Nokia akıllı telefon modelleri üretmeye devam etti. İşte o modellerden biri olan Nokia Lumia 720 telefonunda internet ayarlarının nasıl yapılacağını bu makalemizde anlatacağız.

Nokia Lumia 720 4.5G 3G internet ayarları

İlk olarak telefonunuzun uygulamalar bölümüne giriş yapınız. Bunun için yapmanız gereken sağ parmağınız ile ekranı sol tarafa ittirmenizdir. 

Nokia Lumia 720 4.5G 3G internet ayarları nasıl yapılır

Bu işlemin ardından telefonunuzun uygulamalar bölümüne ulaşmış olacaksınız. Nokia markası işletim sistemi olrak windows phone kullanmaktadır. Bununiçin ekran görünümleri aşınası olduğunuz android işletim sisteminden farklıdır. Bu ekranda çark şeklinde bulunan ayarlar simgesine tıklayarak ayarlar bölümüne giriş yapınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nokia Lumia 720 internet ayarları nasıl yapılır

Mobil veri ağını kullanabilmek için aşağıdki ekranda görünen Hücresel+SIM bölümüne giriş yapınız.

Nokia Lumia 720 4.5G internet ayarları

Hücresel+SIM bşlığı altında bir çok ayar seçeneği bulunmaktadır. Bunların içerisinden SIM ayarları bölümüne giriş yapınız. Aşağıda resimde mavi kutucuk içerisine aldığımız bölümdür.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nokia Lumia 720 3G internet ayarları

SIM ayarlrı başlığı altında yapmanız gerekn bir kaç işlem bulunmaktadır. İlk olarak Hücresel bağlantı profili bölümünde yer alan boşuğa kullandığınız GSM hattının adını giriniz. Örnek olarak TURKCELL INTERNET gibi… Daha sonra APN düzenlemesi yapabilmek için aşağıda mavi kutucuk içerisine aldığımız Manuel Internet Erişim Noktası Adı bölümünü aktif ediniz. 

Nokia Lumia internet ayarları nasıl yapılır

Yukarıdaki işlemi uyguladığınızda aşağıda kırmızı kutucuk içerisine aldığımız bölüm aktif hale gelmiş olacaktır. Bu adımdam sonra mavi kutucuk içerisine aldığımız internet erişim noktası adını düzenle yazısına tıklayınız. 

Nokia Lumia 720 internet ayarları

İnternet erişim noktası düzenleme ekranı aşağıdaki gibidir. Bu ekranda APN yazan bölüme internet yazınız. diğer kısımları ise boş bırakınız. Ardından ayarladığınız APN’nin aktif olabilmesi için aşağıda yer alan ve disket görünümündeki simgeye tıklayarak ayarlarınızı kaydediniz.

Nokia 4.5G 3G internet ayarları nasıl yapılır

Nokia Lumia 720 internet ayarları nasıl yapılır


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2019, 18:47

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.