WordPress site teknik zorluklarla karşılaşıyor ne demek

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Şu anda bu isteği işleme alamıyor. WordPress “Site teknik zorluklarla karşılaşıyor. Lütfen talimatlar için site yöneticisinin e-posta gelen kutusunu kontrol edin” ne demek?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WordPress açık kaynaklı yapısından dolayı sürekli güvenlik sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Her zaman hacklerların hedefinde olan bir kod yapısı. Google görünürlüğünde önemli bir etkiye sahip olan WordPress’ in eklentileri de çok amaçlı durumlarda önemli can simidi olabiliyor.

Worpdress kullananları en büyük sıkıntısı güvenlik açıkları, çok çeşit hata kodları, aşırı sunucu ve hosting’ de donanım tüketimi. Özellikle CPU ve RAM tüketiminde bazen tavan yapan bir yapıya sahip. Artık baştan aşağı yenilenmeye ihtiyacı var. 

URL sunucuda http error 500 bulunamadı “ErrorDocument kullanmaya çalışırken 404 Bulunamadı hatasıyla karşılaşıldı” gibi çok sayıda hatanın kaynağı .htaccess, sunucu / hosting ve veritabanıyla alakalı olabiliyor.

Site teknik zorluklarla karşılaşıyor nedir?

WordPress’ in son sürümüyle yeni bir özellik eklendi. Artık sitede çok önemli bir sorun olduğunda yeni bir kurtarma modu ekrana geliyor. Uyarı şu şekilde “Site teknik zorluklarla karşılaşıyor” ve çözüm için yöneticiye özel giriş bağlantısı gönderiliyor. Gönderim yönetici mail adresine yapılacak. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu yenilik yeni kullanıcılar için önemli bir özellik olacak. Ölümcül denilen hatalarda sorun çözümü için önemli adım olarak görülüyor. www.andronova.net

Wordpress site teknik zorluklarla karşılaşıyor ne demek
WordPress site teknik zorluklarla karşılaşıyor ne demek

Resimdeki metin sürekli karşımıza çıkıyor diyenlerin geçici test yöntemi eklentileri ya teker teker kapatarak denenmesi ya da tüm eklentilerin devre dışı bırakılarak teker teker açılarak kontrol edilmesi olacak.

WordPress teknik zorluklarla karşılaşıyor çözümü

Teknik zorluklarla karşılaşıyor ve çok sayıda sorunda ilk akla gelen çözüm yöntemleri sıralamasını incelemeden geçmeyin.

  1. İlk denememiz gereken eklentiler olacak. Tüm eklentileri devre dışı bırakın ve test edin olumluysa teker teker açarak kontrol edin. WP-admin açılmıyorsa FTP’ den “Plugins” klasörün adını değiştirip deneyin. FTP açılmama durumlarında Cpanel’ e girip “Dosya yöneticisi” bölümünden “Public_html” / “WP-Content” klasörüne giriniz ve son “Plugins” klasörün sonuna 1 koyunuz. 
  2. FTP içerisinde yer alan “error_log” dosyasını açıp aldığınız hatanın nedenine bakınız.
  3. Temayı değiştirin olmuyorsa ftp’ den mevcut temenın klasörünün sonuna 1 koyarak wp-admin girişi yapıp farklı bir temayı etkinleştirin.
  4. .htaccess yeniden oluşturun ve deneyin
  5. WP config klasörünün adını değiştirin ve siteye girdiğinizde kurulum ekranı gelecek. Adını değiştirdiğiniz config dosyasındaki veri tabanı adı, kullanıcı adı ve şifreyi yazarak tekrar config’ i oluşturun.
  6. FTP’ ye WordPress’ in son sürüm dosyalarını atın. İsteyen eskileri bir klasörde toplayabilir.
  7. Veri tabanı onarımı yapın.
  8. Optimize eklentisi deneyin.
  9. Sunucu ve hosting PHP sürümünü kontrol edin ve değiştirin.
  10. Yedeğiniz varsa geri yüklemeyi başlatın. İsteyen mevcut bilgisayara yedeğin son halini alıp ondan sonra işlemleri başlatır.
  11. Sunucu PHP.ini değerlerini kontrol edin ve yoksa oluşturun.

WordPress şu anda bu isteği işleme alamıyor. Alınan hataya baktığımızda “http error 500 bulunamadı” ve “ErrorDocument kullanmaya çalışırken 404 bulunamadı” şeklinde devam ediyor. Önerdiklerimiz geçici çözüm olarak görülebilir. Öncelikle hosting ve Cloud VPS kullanıcılarının sistemlerini kontrol ettirmelerini öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak