WordPress web sitesinde kırık link bulma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

WordPress Web sitelerinde kırık link bulma eklentisi ve online kırık link tarama sitelerini kullanabilirsiniz. Bunun dışında Webmaster Search Console' da denenebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WordPress açık tabanlı bir içerik yönetim sistemidir. WordPress üzerinden siteler hazırlanabiliyor ve bu siteler kolaylıkla düzenlenebilir halde kullanıcılara kolaylıklar sağlayan bir sistemdir. Yakın zaman içerisinde wordpress kullanımı sıklaşmış ve kronik hatalar da gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. WordPress sisteminde sayfalar belirli bir düzen içerisinde kaydedilebilmektedir. Misalen sayfa sayı düzeniyle bir yazı paylaşıldığında p10, p11 gibi sıralı bir şekilde yazılar paylaşılabilmektedir. 

Ayrıca makalenin tam adı ingilizce karakterlerle ve boşluklarda tire işareti kullanılarak isimlendirme de mevcuttur. Bir linkin sitede karşılık bulmaması durumunda ana sayfada yer alan arama butonu kullanılarak makale aratılabilir, varsa site haritası kullanılarak aranılan makaleye erişim sağlanabilir. Ayrıca makalenin adını hangi isimlendirme metodu kullanılmışsa o metot kullanılarak yazmak da çözüm sağlayabilir.

Wordpress web sitesinde kırık link bulma

Web site kırık link tespit etme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WordPress nedir? WordPress açık bir tabana sahip olan içerikleri web site yöneticisinin istediği şekilde düzenleyebileceği bir sistemdir. Bu sistem hosting üzerinde wordpress’in yayımladığı sürümün yüklenmesi ve site kurulumu sonrası kolaylıkla kullanma imkanı sunmaktadır. WordPress kolay kullanım imkanı sunması onun tercih edilmesinde büyük bir role sahiptir.

Kırık Link nedir? Linkler ilgili sitenin hosting sunucusunda kayıtlı olan yazı, görsel ya da içeriğe yönlendirme sağlayan bağlantılardır. Bu bağlantılar hosting sunucusunda yapılan bir değişiklik sonrası kaybolabilir. Siteye ya da içeriğe erişim sağlanmaması durumu kırık link sorununu ortaya koymaktadır.

“Download broken link checker eklentisi”, “Redirection eklentisi” ve “brokenlinkcheck. com” Bunların dışında Google’ nin “Webmaster Search Console” da kullanılabilir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.