Xiaomi ekran görüntüsü alma nasıl alınır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Xiaomi ekran görüntüsü alma tuşları hangileri yani hangi tuşla ekran görüntüsü alınır? Bazı telefonlarda ekran görüntüsü alma programı kullanılmakta. Ama gerek yok.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gelişen teknoloji ile birçok yeni model telefonlar üretilmekte. Bu üretilen yeni telefonlar arasında Xiaomi markalı telefonda yer almakta. Yeni yeni Türkiye pazarına yerleşen markanın satış fiyatlarıda diğer güçlü donanıma sahip telefonlardan gayet uygun.

Akıllı telefonlar hayatımızı oldukça kolaylaştırmış durumda. Akıllı telefonlar aracılığı ile keyifli vakit geçirip, çoğu işlerimizi evden çıkmadan halledebiliyoruz. Bu telefonlar kullanıldığı zaman, bazen ekran görüntüsü alma ihtiyacı duyuluyor. Bu durumda akıllı telefon kullanıcıları “Xiaomi nasıl ekran görüntüsü alınır?” gibi sorulara cevap arıyor. Her telefonun kendine göre özellikleri var. Xiaomi markalı telefonlarında kendine göre özellikleri bulunuyor.

Xiaomi ekran görüntüsü alma nasıl alınır

Xiaomi markalı telefonda ekran görüntüsü nasıl alınır? Tüm telefonlarda olduğu gibi Xiaomi markalı telefonda da ekran görüntüsü alma işlemi oldukça kolay. Yapmanız gereken ilk olarak ses kısama tuşuna basmaktır. Ardından parmağınız ses azaltma tuşu üzerinde iken aynı anda güç düğmesine basmanızdır. İki tuşa birden 1 2 saniye basılı tutarak flaş sesinin gelmesini bekleyin. Bu ses geldikten sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Ekran görüntüsünü aldığınız görsele telefonunuzun galeri bölümünde ulaşabilirsiniz. İşlem bu kadar basit ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

İki yöntemle Xiaomi ekran görüntüsü alma programsız

1- Yukarıdaki önerimiz yani “Ses azaltma” ve “Güç” yani telefonu açmada kapatmada kullanılan tuş.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Xiaomi ekran görüntüsü alma tuşları

2- Yeni güncellemelerden sonra ‘ekran görüntüsü alma‘ tuşu olarak sadece ‘Kapama‘ butonuna 3-4 saniye kadar basılı tutulması. Güç butonuna bastığınızda ekran görüntüsünü alma işlevini yapmadıysa, elinizi tuştan çekip tekrarlayınız. Baktınız görüntü almıyor bu seferde telefon kapatılsın, açılsın sonra aynı işlemi tekrarlayın. 

Xiaomi ekran görüntüsü alma nasıl alınır

Bazen tuşlarda temas sorunundan dolayı algılamadığından işlem gerçekleşmiyor. Görüntü alınamadığında çokça tuşlara bastığımızda bu seferde tuşların çalışmamasına neden olabiliriz. Yani aşırıya kaçmamanızı öneririz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.