Yandex. Phone fiyatı ve özellikleri ile çıktı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yandex, Android telefonunu piyasaya çıkardı! Yandex kendi cep telefonunu satışa çıkardı. Adı Yandex. Phone oldu. Yandex. Phone fiyatı ve özellikleri yayınlnadı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Rus arama motoru Yandex, teknolojide seviye atlayarak akıllı telefon üretimine başladı. Yandex.Phone adı ile tanıtılan akıllı telefon modeli, Android işletim sistemine sahip giriş seviyesinde bir cihaz olarak teknoloji tutkunlarına tanıtıldı.

Yandex, “Rus Google” arama motoru olarak bilinmektedir. Yandex, Amerikan arama motoru Google gibi tüm gelirlerini arama sonuçlarına bağlı olarak reklamlardan elde ediyor. Yandex arama motoru birçok alanda hem kolay içerik üretebiliyor ve kullanıcılarına daha kolay sanal gezinti imkânı sağlıyor. Rus şirketi Yandex, 2017 yılında mobil cihazlar üzerinde en çok kullanılan arama motoru olarak Rusya’da birinci oldu.

Arama motoru devi Yandex, 2012 senesinde Android platformunda uygulama çıkararak giriş yapmıştı. Rus şirketin şuan ki büyük girişimi olarak belirtilen Android işletim sistemine sahip olan Yandex.Phone adlı akıllı telefonu oldu.

Yandex. Phone fiyatı ve özellikleri ile çıktı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yandex.Phone özellikleri

Yandex şirketinin piyasaya sürmüş olduğu akıllı cihazın özellikleri dünya çapındaki telefonlara nazaran biraz düşük seviyede yer alıyor.

Yandex.Phone Android telefonun özellikleri: Ekran 5.65 inç boyuta sahip olan Yandex.Phone akıllı telefonda Full HD ekran çözünürlüğü bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 630 işlemci gücüne Android 8.1 işletim sistemi ise eşlik ediyor. Akıllı cihazın kilit açma özelliğinde ise parmak izi okuyucu düğme bulunuyor. NFC temassız ödeme desteği ise dikkat çeken diğer ayrıntılar arasında göze çarpıyor. Kamera özellikleri olarak arka kamera 12 Megapiksel, ön kamera ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekme imkânı sağlıyor. Birçok akıllı telefonda olduğu gibi Yandex.Phone modelinde Yandex dijital asistanı Alice ise komutları uygulamak için telefona entegre edilmiş.

Yandex.Phone özellikleri

Yandex.Phone fiyatı

Yandex.Phone akıllı telefonun Türkiye’de satışa henüz açılmadı. Rusya’da ise Yandex.Phone fiyatı 270$ üzerinden satışa sunulduğu belirtiliyor. Yandex Android telefonun orta segment bir özelliğe sahip. Telefonun nasıl olduğu ilerleyen zamanlarda kullanıcı yorumlarıyla belli olacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak