Yanlışlıkla atılan Twitter Tweet geri al düzenlemesi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Twitter Tweet geri al özelliği hakkında uzun bir aradan sonra ilk defa elle tutulur bir bilgi bir geliştiricinin paylaşımında yer aldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yanlış yazılan Tweet’ i düzenleme olmadığından ya kaldırmanız gerekiyor ya da içerisine düzeltilmiş metni ekleyerek bildirimde bulunabilirsiniz. Lakin kullanıcıların Tweet düzenleme seçeneğini görmek istediği uzun yıllardır dile getirilmekte.

Yanlış yazımdan dolayı silmek zorunda kalan çoğu kullanıcının bu durumdan rahatsız olduğunu dillendirelim. Hele yapılan paylaşımın gözle görülür bir kitleye ulaştığını görüyorsanız o zaman silmek yerine içerisine düzeltme yazısı eklemek zorunda kalıyorsunuz. Bildiğimiz kadarıyla çoğu sosyal ağlarda düzenleme özelliği yer alıyor. Şirket böyle bir şeyi yapmama nedenini Twitter’ ın yapısına ters olmasıyla cevaplarken aynı zamanda onlarla bir farkın olması içinde uzun yıllardır böyle kullanımı zorunlu tuttu. 

Söylentilere dayanarak yakında şirketin buna yönelik kullanıcı testlerine başlayabilir. Bir geliştirici tarafından ortaya atılan bilgi buna yönelik. Hatta çalıştığını gösteren birde videoya yer verdi. Yapılan paylaşımdan sonra kana bildirimin geldiğini ve sanırız belli bir saniyeye kadar ekranda yer alacak. Burada geri sayım şeklinde bir zamanlayıcının da olacağı belirtiliyor.

Sayım tamamlanmadan geri al seçeneğine dokunarak gerekli düzenlemeleri yapabiliyorsunuz. Yalnız verilen sürenin çok kısa olacağı yönünde bilgiler var. Artı gönderilen ilgili zamanda kimse görmeden silinebilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yakın bir yıl içerisinde şirketin CEO’ sunun neden düzenlemenin getirilmediği yönünde açıklaması vardı. Mesela sms üzerine kurulmuş bir sistemin olmasını öne sürerek böyle bir durumda mesajı geri alamazsınız. Bununda böyle bir şey olduğunu belirtti. Belki sistemde 5-30 saniye gibi bir geçikme payı uygulanabilir demişti.

Evet uygulamanın doğasına çok ters düşmeden yapılabilecek en mantıklı işin bu olacağını söyleyebiliriz. Aksi durumlarda aldatmacaya yönelik çok işlemlerin olacağını düşünüyoruz.

Bu işlevin belki ilk etapta belli telefon sistemlerine gelebilir. Örnek Android ile başlayıp sonrasında iPhone ve tarayıcı tarafına ulaşabilir. Windows 10 için geliştirilmiş programa yer verilebilir.

Tweet geri al düzenlemesiyle alakalı örnek görseller:

Yanlışlıkla atılan Twitter Tweet geri al düzenlemesi
Yanlışlıkla atılan Twitter Tweet geri al düzenlemesi
Tweet geri al özelliği
Yanlışlıkla atılan Tweet geri alma
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak