Yazı imla düzeltme dil bilgisi yazım denetleme

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Yazı imla düzeltme ve dil bilgisi yazım denetleme programı ile yanlış yazılan metni yazıyı otomatik düzeltme mümkün. Bunun için Word işinizi görecektir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Web sitelerinde yayınlanacak makaleler, dilekçe ve ödevlerde yazılan metinlerde yazı denetimi için hazırladığımız Word ile yazım denetleme ve yazı imla düzeltme nasıl yapılacağını görsellerimizle anlatmaya çalıştık.

Ofis programında yer alan Word ile yanlış yazılan metinleri otomatik düzeltebilirsiniz. Yanlış yazılan kelimleri düzeltme işleminde %100 doğruluk payı bulunmuyor. Ama işe yaramakta.

Yazı denetim ve dil bilgisi düzeltmesi

Microsoft’ un Word programını açınız ve boş bir taslağa daha önce hazırladığınız metini yapıştırınız. Sonrasında sıralamayı takip ediniz.

  • Üst başlıktan “Gözden geçir” bölümünü açınız.
  • Alt başlıklardan “Dil” dokunup tekrar “Dil” açılsın.
  • “Yazım denetleme dilini ayarla” tıklayıp “Türkçe” seçilerek onaylansın.
  • Yazı aktarıldıysa “F7” tuşuna basıp denetlemeyi başlatın.
  • Yazıyı düzeltmek için altı kırmızı ile belli olan kelimenin üstüne sağ tıklayıp “Yazım denetimi” yazısına tıklayın.

Yazı imla düzeltme dil bilgisi yazım denetlemeYazı denetim ve dil bilgisi düzeltmesiYazı denetim programıdil bilgisi düzeltme programı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

yanlış metini düzeltme

Word yazılımı ile aynı zamanda dil çevirisi de yapılabilir. Türkçe bir yazıyı İngilizce’ ye çevirme veya tam tersi İngilizce yazıyı Türkçe’ ye çevirebilirsiniz.

yanlış yazılan yazıyı düzeltme


Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 19:51

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.