Akıllı telefonların en büyük derdi şarj süreleridir. Şarj süresini uzatmak için özellikle üreticiler pili geliştirmek yerine ekranı geliştirmeyi tercih ederek parlaklığın rekor derecede düşürülmesini sağlayabiliyorlar. Oysaki bunlara harcayacakları enerjiyi pil geliştirmeye harcasalar belki de rahat rahat 1 günü tamamlayabileceğimiz akıllı telefonlara kavuşabiliriz.
Şarj süresi günümüzün vebası olarak görülürken ben ve çevremde ki birçok kişinin telefonlarının parlaklık ayarını ya en kısıkta yada otomatik ayarlarda kullanıyor. Oysaki ekran parlaklığı ve ppi değerleri ile övünen üreticiler kullanıcıların bu parlaklık değerlerini hiçbir zaman görmediklerinin farkında değiller.
Sabah prizden çekilen telefon akşam iş çıkışı hemen eve gelinmeyecekse şarjını korumak için binbir zahmete girmiyor muyuz? Yeni gelen bilgilere göre Tokyo Üniversitesinde bir grup araştırmacı bilim adamı yeni nesil lityum iyon piller üzerinde çalışıyor. Farklı geliştirilmiş elektrotlar ile 4 kat daha fazla yoğunlaştırılmış kimyasal kullanan bilim adamları yeni nesil pillerin bu sebepten dolayı çok daha zor bittiğini öne sürüyorlar.
Bu geliştirilen teknoloji elektrikli araç üretiminde kullanılan pillerin daha uzun süre gitmesi için tasarlandığını hatırlatalım. Peki bu teknoloji ceplerimize girer mi derseniz bunu bekleyip göreceğiz. Peki siz şarjınız bitmesin diye nasıl önlemler alıyorsunuz? Çift batarya taşımak şarj sorununa bir çözüm müdür?
Kaynak: phonerna