Yeni üretilen telefonlarda Android 10 zorunluluğu

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google, 2020' de çıkarılacak telefonlar için Android 10 şartı getirdi. 31 Ocak itibaren satışa çıkarılacak Android telefonlarda yeni sürümün olması veya onaylatılması gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, Android 10‘ u geçtiğimiz ay kullanıcılarıyla buluşturdu ve beta sürümlerine yoğunlaştı. Önemli cihaz üreticilerinden Huawei ve Samsung’ ta yeni sürüm için çalışmalarını sürdürüyor.

Google’ dan cihaz üreticilerine kısıtlama geldi. 2020′ de çıkarılacak telefonlarda Android 10 şartı getirildi. Ocak ayının 31′ den sonra satışa çıkacak tüm Android cihazlar için yeni güncelleme şartı var.

Android 9 ile çıkacak telefonlar için bu şekilde bir şart var. Eğer üretici yeni sürümü temel alan bir yapıyla satışa çıkaracak olursa buna izin verilecek ve daha sonra yeni güncelleme getirilecek. Kısaca verilen tarihten önce Android 10 hazır hale getirilirse Android Pie ile çıkmasına izin verilecek.

Eğer üreticiler bu şartı yerine getirmezseler Google, Play Store ve Google hizmetleri dahil olmak üzere çok sayıda paket için destek vermeyecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Anlayacağınız artık yeni telefonlarda yeni yazılım şartı getirildi. Hem kullanıcı odaklı hem de hantal sürüm yükseltme planlamasına bir yaptırım.

Yeni üretilen telefonlarda Android 10 zorunluluğu

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.