Youtube kanalına yönetici ekleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Abone sayısı fazla olan youtube kanalınıza biden fazla yönetici ekleyerek daha kolay kanalınızın yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Youtube kanalına yönetici ekleme nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Youtube video paylaşım platformu ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan sitelerden bir tanesidir. Youtube sistemine kaydolup kendi adınıza kanal açtığınızda abone sayınızın sizlerin kontrol seviyesinde fazla olası durumunda birden fazla yönetici kanalınıza atayarak kanalınızı yönetebilirsiniz. Aşağıdaki başlığımız altında youtube kanalına yönetici eklemenin nasıl yapılacağını yazılı ve görsel olarak bulabilirsiniz.

Youtube sisteminde binlerce aboneye sahip bir kanalınız var ise bu kanal için biden fazla yönetici atama yetkisini youtube sizlere vermektedir. Hatta bu yöneticilerin kontrol alanlarını da yine bu ayarlardan rahatlıkla yapabilirsiniz. Şunu belirtmekte fayda var, yalnızca kanal hesabının sahibi kişi kanala yönetici atama yetkisine sahiptir. Kişisel hesap için birden fazla kişiye yetki veremezsiniz.

Youtube kanalına yönetici ekleme

  • İlk olarak yotube sitesine giriş yapınız.
  • Youtube sitesine giriş yaptıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınıza ulaşınız.
  • Hesabınızı açtıktan sonra youtube ayarlar bölümüne giriş yapınız. Ayarlar bölümünün simgesi çark şeklindedir.
  • Karşınıza gelen bölümden Yöneticiler başlığının altında bulunan Yönetici Ekle veya Kaldır seçeneğine tıklayınız. Aşağıdaki resimde bu bölüm kırmızı kutucuk içerisine alınmıştır. 

Youtube kanalına yönetici ekleme

  • Bu bölüme giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekrandan sağ üst köşede bulunan Kullanıcı Ekleme simgesine tıklayınız.
  • Karşınıza gelen ekrandan yönetici olarak atayacağınız kişiyi bulunuz ardından bu kullanıcıya vereceğiniz yetkiyi seçiniz. Yetkilendirmede üç farklı rol bulunmaktadır. Sahibi, Yönetici, İletişim Yöneticisi olarak bu roller sistem tarafından belirlenmiştir.
  • Bu işlemden sonra kaydet tuşuna bastığınızda kanalınıza yeni bir yönetici atamış olacaksınız. Ayrıca sahibi bölümünde yer alan kısma girdiğinizde ve bu adresi değiştirdiğinizde kanalınızında sahibi değişmiş olacak. Bu işlem sırasında karşınıza Sahipliği Devrek tuşu gelecektir. 

Youtube kanalına yönetici atama

Yöneticinizi ekledikten sonra bu bölümde yer alan izinleri yönet yazısına tıklayarak yönetici izinlerini belirleyebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 10:46

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.