ZEC coin ne işe yarar ve nasıl alınır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bitcoin ile başlayan sanal para macerası bu aralar ciddi düşüşlerle gündemde. Boğa sezonu beklenirken acaba ayı sezonu mu geliyor diyenlerin sayısı arttı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ZEC Coin, işlemleri takip edilemeyen kripto para birimidir. Tıplı Monero Coin benzeri işlemlerde sahibi harici başka bir kişi tarafından görüntülemez ve takip edilemez. Yüksek gizlilik ile yatırım yapmak için tercih edilen bu Coin, işlem hacmi geniş kripto para borsalarının listelerinde yer alır. Merkeziyetsiz ZEC, zk-SANRK sıfır bilgi geçirmezlik teknolojisini sunar.

Alım yapmadan önce dikkat edeceğiniz hususlar bulunuyor. Örnek işlem yapılacak platform veya borsanın güvenirliği ve büyüklüğü çok önemli. Bir çok güçsüz şirketin battığını görüyoruz. Üstüne birde dolandırıcı paravan yerlerle de karşılaşabilirsiniz. Birde şişirme coinlerden uzak durmanızı öneriyoruz. Bir anda çok büyük oranlara yükseltilip sonra çoğunun elinde uzun zaman kalmasına neden olan topluluklar ve balinalar olabiliyor.

ZEC Coin almak amacıyla ilk adımda buna izin veren kripto para borsalarının herhangi birinden hesap açılmalıdır. Ardından borsanın şart koştuğu KYC yani kimlik tanımlama adımları tamamlanır. Ardından hesaba para yatırılarak, “kripto al“ sekmesi üzerinden işlem sayfasına gidilir. Alış işlemlerinde ilgili sayfada yer alan ZEC Coin paritesi seçilip, güncel fiyat görüntülenerek ZEC Coin satın alma emri verilir. Alımı tamamlanan miktarı hesaba yansıtılır.

ZEC Coin kullanılan alanlar şu şekildedir:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Diğer kripto paralarla değişimde,
  • Yüksek hızda, düşük masraflı alım-satımda,
  • Tamamen gizli ve takip edilemeyen kripto para yatımı yamakta,
  • Takip edilemez kripto para transferini cüzdanlar arasında yapmakta,
  • Sınır ötesine geleneksel bankacılık işlemlerinden çok daha düşük masrafla coin göndermekte,
  • Donanım cüzdanlarda ağ saldırı risklerini ortadan kaldırarak coin saklamak istendiğinde,

Tüm işlemleri gerçekleştirmek için kullanılabilir.

ZEC nerelerden alınır?

ZEC Coin alınan yerler, Binance, Huobi Global, Gate.io, Coinbase Pro ve Paribu gibi kripto para borsalarında satışı olabilir. Güvenilirlik açısından önde olan bu global kripto para borsalarında yer alan hesaplar üzerinden alış işlemi yapılabilir. Aynı zamanda satış ve takas işlemlerinde de kullanılabilir. Erişilebilirlik açısından önde olan bir kripto para birimidir.

ZEC coin ne işe yarar ve nasıl alınır?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.