Zoom İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Sorunu

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Zoom iki faktörlü kimlik doğrulama sorunu yaşıyor musunuz? 2 Faktörlü kimlik doğrulamayı kapatamıyor musunuz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zoom’un güvenlik sorunlarına yönelik eleştirilerin artmasıyla birlikte, şirket güvenlik önlemlerini geliştirmek adına bir dizi adım atmıştır. Bu adımlardan biri de iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini sunmaktır. Tabi zaman zaman uygulamanın iki faktörlü kimlik doğrulamasında sistemde sorunlarla karşılaşmıştır. Bu makalede, Zoom’un iki faktörlü kimlik doğrulama sorunlarına odaklanacağız.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), bir kullanıcının kimlik doğrulaması için iki ayrı yöntemin kullanılması anlamına gelir. Bu yöntemler, birincil kimlik doğrulama yöntemi olan parola veya PIN gibi bir şeyin yanı sıra, ikincil bir doğrulama faktörü olarak kullanılır. İkincil faktör, genellikle bir SMS doğrulama kodu, bir doğrulama uygulaması tarafından üretilen bir kimlik doğrulama kodu veya biyometrik bir özelliğin (parmak izi, yüz tanıma, vb.) kullanılması şeklinde olabilir.

Zoom, kullanıcılarının hesap güvenliğini artırmak için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini sunmaktadır. Bu özellik, kullanıcıların hesaplarına giriş yaparken, ikincil bir doğrulama faktörünün kullanılmasını gerektirir. Zoom’un kullanıcıları, doğrulama uygulaması tarafından üretilen bir doğrulama kodunu veya SMS yoluyla gönderilen bir kodu kullanarak hesaplarına erişebilirler.

Her ne kadar bu güvenlik seçeneğin yeterli güveliği sağlıyor olsa da, kesinlikle kırılmaz diye bir şey diyemiyoruz. Hiç bir sistem tam koruma sağlamaz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zoom İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Sorunları

Ne yazık ki, Zoom’un iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi bazı sorunlarla karşılaşmıştır. Bu sorunlardan bazıları şunlardır:

a. Teknolojik Sorunlar: Zoom’un iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği, bazen teknik sorunlar nedeniyle düzgün çalışmayabilir. Kullanıcılar, doğrulama kodlarını alamama veya yanlış kodların gönderilmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Bu durum, kullanıcıların hesaplarına erişmekte zorluk yaşamalarına ve zaman kaybetmelerine neden olabilir.

b. Kullanıcı Deneyimi: Zoom’un iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir. İki faktörlü kimlik doğrulama, ek bir adım gerektirdiği için kullanıcılar için daha fazla zaman ve çaba gerektirebilir. Kullanıcılar, doğrulama kodunu her seferinde girmek zorunda kalabilir ve bu da toplantılara katılım sürecini yavaşlatabilir. Ayrıca, doğrulama kodlarının yanlış girilmesi veya kaybolması gibi sorunlar da kullanıcıların işlerini aksatabilir.

c. Bağımlılık: Zoom’un iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi, kullanıcıların hesaplarına erişmek için ikincil bir doğrulama faktörüne bağımlı hale gelmelerine neden olabilir. Bu da, kullanıcıların telefonlarının yanlarında olmadığı durumlarda hesaplarına erişimlerini engelleyebilir. Örneğin, telefonlarını kaybeden veya unutan kullanıcılar hesaplarına erişmekte zorluk yaşayabilirler. Bu durum, kullanıcıların esnekliğini sınırlayabilir ve iş sürekliliğini olumsuz etkileyebilir.

d. Güvenlik Zayıflığı: İronik olarak, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi, Zoom’un güvenlik açıklarını tamamen kapatmaz. Çünkü kullanıcılar, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi sayesinde hesaplarına ek bir koruma katarken, asıl güvenlik zayıflığı parolaların zayıf olmasından kaynaklanabilir. Eğer kullanıcılar güçlü ve karmaşık parolalar kullanmazlarsa, hesaplarına erişmeye çalışan kötü niyetli kişiler, parolaları kırarak hesaplara erişebilirler.

Zoom iki faktörlü kimlik doğrulamayı kapatamıyorum

İki faktörlü kimlik doğrulamayı kapatamıyorum sorununa yönelik yapılacak işlemlerden biri güvenlik sorularına yanıt vermek olacak. Sorulara yanıt veremeyen kullanıcıların yapacağı tek işlem destek talebinde bulunmak olacak.

  • Zoom iletişim haberimize göz atın.
  • Zoom şifrenizi sıfırlayarak (https://zoom.us/tr/signin#/forgot-password)giriş yapamaya çalışın. İşlemlerde erişiminizle alakalı belki bir öneri seçenek sunulur. Duruma göre sıfırlama alanındaki Yardım yazısına dokunarak gerekli yönergeleri uygularsınız.
Zoom iki faktorlu kimlik dogrulama 1
Zoom iki faktörlü kimlik doğrulama
Zoom iki faktorlu kimlik dogrulama 2
Zoom iki faktörlü kimlik doğrulama kapanmıyor

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamanın Önemi

İki faktörlü kimlik doğrulama, çevrimiçi hesap güvenliği için önemli bir adımdır. Ek bir doğrulama faktörünün kullanılması, hesaplara yetkisiz erişimi büyük ölçüde engelleyebilir. Kötü niyetli kişilerin parola veya PIN gibi birinci faktörü ele geçirmeleri durumunda bile, ikinci faktör gerekliliği onları durdurabilir ve hesaba erişimi engelleyebilir. Bu nedenle, kullanıcılar için güvenli bir çevrimiçi deneyim sağlamak için iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin etkili bir şekilde çalışması önemlidir.

Zoom iki faktörlü kimlik doğrulama hatası alanların ulaşacağı birebir destek bağlantısı bulunmakta. Önemli olan ekli olan e-posta hesabınıza hala erişiminizin olması. Erişimini kaybedenlerin ise, kimlik bilgilerini kullanarak doğrulamada bulunmaları gerekiyor. Tabi bununda garantisi bulunuyor.

Zoom iki faktörlü kimlik doğrulama sorununa yönelik gerekli bilgiler bu içerikte sizlere anlattık.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir