Zoom waiting for the host to start this meeting

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Telefondan Zoom uygulamasına girdiğimizde "Waiting for the host to start this meeting" yazısı ekrana geliyor açılmıyor ve dönüp duruyor. Hadi ne demek oluyor inceleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zoom waiting for the host to start this meeting hatası nedeniyle canlı ders ya da toplantı yapılamıyor sorunu 2 gündür karşımıza çıkıyor. Normalde bu ekranda takılı kalmadan direk görüntülü görüşmenin başlaması gerekiyor. Ama erişimde uyarı mesajı veya başlıkta yer alan ekrandaki yazıda kalıyor durumu çıkabiliyor.

Uyarının devamında gelen mesaj ise “This is a recurring meeting if you are the host log in to start this meeting” ne demek diyenler için kısa bir açıklama ve yapılacaklardan bahsedeceğiz. Toplandı için oturum açılması gerektiğinden ve diğer mesaj ise yenilenen toplantıdır uyarısıdır. Burada oturuma ulaşmada problem çıkıyor ve bazende görüşme sırasında tekrar mail ve şifre ekranına atabiliyor.

Aldığınız mesajın temelinde Zoom bağlantısının sorunlu olması ve yoğun girişler kaynaklı tıkanmalar olabiliyor. Analiz için çevrenizde başka kullanıcılara sormanızı öneririz. Herhangi bir şeyi denemeden önce sistemde böyle bir durumun ortaya çıkmış olması olasılığını kesinlikle incelemenizi öneriyoruz. Bazen kendi kendine sorun çözülüyor.

  • Uygulamadan tamamen çıkınız ve tekrar bağlantıyı test ediniz.
  • Varsa elinizde başka bir telefonla ve bilgisayarla test edilebilir.
  • İnternet bağlantısını değiştiriniz ve dns ile kontrol edin.
  • Çok defa girmeye çalıştınız ise biraz bekleyiniz veya modeminizi kapatınız açınız.
  • Uygulamanın eski sürümlerinden biriyle deneyiniz.
  • Varsa başka bir kullanıcının meeting id hesabıyla bakılabilir.
  • Cihazın tarihinde yanlışlık olma ihtimalinden dolayı kontrol ediniz. Bu kısım çok sayıda beklenmedil problemlerin karşınıza çıkmasına neden olabiliyor.

Biz yaptığımız testlerde genelde yoğunluk olduğunda ve sistem problemlerinde ne yaparsanız yapınız ya bağlanmıyor ya giriş ekranına atıyor. Toplantıyı başlatan yönetici veya öğretmenin hesabıyla girilmesi geçici bir çözüm sunabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

media 1227


Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2020, 23:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.